Silly: Svenska spelarjakten

Udominate Basket har ännu två öppna platser i truppen för svenska spelare.

– Jag vet ännu inte vilka det blir, säger nya coachen Julian Martinez Alman som är på plats i Umeå sedan förra veckan och har dragit igång lagträning (i går onsdag var första passet).

– I dagsläget är jag nöjd med hur det ser ut i truppen, jobbet med lagbygget har gått bra i sommar. Om vi nu kan få in de två spelare vi vill ha så blir det bra balans i laget.

Ett av Udominates åtta (!) nyförvärv är en återvändare – Mante Kvederaviciute, landslagsspelare från Litauen som senast hon var i Umeå gick miste om chansen att få spela slutspel i Fiba Eurocup. Mante fanns i Udominate 2014/2015. Då drabbades hon av knäproblem och kunde inte fullfölja säsongen, vilket innebar att hon missade slutspelet i Eurocup 2015. Enda gången där Umeå-laget tagit sig vidare från gruppspelet – för att sedan bli utslaget av ungerska Sopron.

Den här gången är ryska Spartak Moskva, MBA Moskva och polska Artego Bydgoszcz är motståndare i Udominates grupp.

– Prio ett för oss den här säsongen är Eurocup, planen är absolut att ta oss vidare från gruppspelet, säger Mante.

Mer läsning (Plus): Siktar på smart säsong

Bilden: Coach Julian Martinez Alman i samspråk med Mante Kvederaviciute.
Foto: Peter Hegethorn

Fakta: Basketsäsongen 2017/2018 spelar Umeå-laget Udominate i tre olika tävlingar. Högsta prioritet har Fiba Eurocup där Umeå är enda svenska lag. Udominate spelar även i svenska damligan, samt i EEWBL (östeuropeiska ligan.
På försäsongen ska Udominate i mitten av september (ungefär 7-19/9) vara på resa och träningsmatcha dels i Tjeckien och laget är även inbjudet till UMMC Cup i Ekaterinburg vid Ural-bergen i Ryssland
Den första tävlingsmatchen spelas i Umeå Energi Arena den 24 september och gäller då svenskt ligaspel mot nykomlingen AIK.
I EEWBL inleder Umeås damer under dagarna 28 september – 1 oktober mot: TTT Riga, Tsmoki-Minsk och Dynamo Moskva. De matcherna spelas i Riga, Lettland.
Spelet i Eurocup börjar med hemmamatch mot klassiska storlaget Spartak Moskva. Uppkast i Umeå Energi Arena onsdag den 11 oktober, kl 19:00.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.