Storstjärna missar Umeå-premiär

Sådärja. Ett besked som kryddar Basketligan Dam. Nykomlingen AIK Basket har klart med nytt kontrakt för WNBA-spelaren, Janel McCarville, som hjälpte AIK i kvalet och nu återvänder till för spel i ligan säsongen 2017/2018.

Adam Lockner, ordförande AIK Basket:
”Att Janel var en del av vår klubb förra säsongen var en saga för bra för att vara sann, en saga som vi alla trodde var över när säsongen var över. Med tanke på att vi inte har ekonomiska muskler för att kunna konkurrera med andra Europeiska och Nordamerikanska klubbars anbud är det än mer fantastiskt att Janel ändå väljer att komma tillbaka till AIK. Det är förhoppningsvis ett kvitto på att Janel hade en bra upplevelse under sin senaste vistelse i Stockholm och att hon trivdes i klubben och med sina lagkamrater. Förutom att bidra med spetskompetens i världsklass på planen betyder det även mycket för våra yngre spelare i klubben att kunna ha en spelare i Janels kaliber att inspireras och ta lärdom av på träningar. Jag vill även passa på att tacka de externa finansiärer som har gjort denna värvning möjlig.”

34-åriga veterancentern Janel McCarville, 188 cm,  ansluter till  AIK den 15:e oktober, vilket innebär att storstjärnan alltså inte kommer att vara med då AIK spelar ligapremiär mot Udominate i Umeå den 24 september.
Synd tycker Bloggen om det. Det hade varit häftigt att se Janel McCarville i Umeå Energi Arena i match mot Udominates nya ryska stjärna Marina Bas (Kuzina). Övriga möten mellan AIK och Udominate i grundserien i ligan utspelas i Solnahallen på andra sidan årsskiftet.

Under sin långa och framgångsrika karrär har Janel McCarville spelat för Charlotte Sting, Good Angels Kosice, New York Liberty, Spartak MR, Famila Wüber Schio, Canik Belediyesi, CCC Polkowice, Liaoning Hengye, AGÜ Spor, Minnesota Lynx.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.