Nya tränare och domare på gång

Under helgen har det i Umeå varit första kurshelgen för nya blivande och redan aktiva baskettränare i Västerbotten.

En grundkurs och en steg 1-kurs samlade 23 deltagare i blandade åldrar som fick såväl teoretiska tränartips som praktisk övning i konsten att döma efter regelboken. Flera kursdeltagare var intresserade av att bli domare.

Kursledare var Eva-Lotta Strömsten, Luca Romano, Anja Rubach och Gustav Pettersson.

– Det var första gången på många år som vi körde gemensamt både grundkurs och steg 1. Kul att vi har deltagare från både Umeå och Skellefteå för tredje året i rad. Andra delen av steg 1 kommer att gå i Skellefteå i november, säger Västerbottens Basketbollförbunds ordförande Gustav Pettersson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.