Kanadensiska klar

Visby Ladies har gjort klart med en kanadensisk forward – kanske en aning bekant för Udominates litauiska landslagsspelare Mante Kvereravicute och Gigi Mazionyte som mötte Kanada i en vänskapsturnering i Kina i somras.

Rashida Timbilla, 25 år och 183 centimeter fanns med i den kanadensiska landslagstruppen som mötte Litauen, Kina och Vitryssland i somras. Hon har tidigare spelat med bland annat Kanadas U18-landslag.  På college spelade hon med UMass (Massachusetts). Förra säsongen var första året som proffs i Europa och hon spelade då i Portugal med Lombos Quinta där hon fick rejält med speltid (34 min/match) och snittade 11 poäng, 9 returer, 2,5 assists och 1,6 steals.

– Det var inte bara fin statistik utan det var siffror som tydde på en mångsidighet på basketplanen vilket var det vi sökte efter. Just hennes mångsidighet och starka vilja gjorde Rashida väldigt intressant för oss. Med coach Paschalis Leras vid rodret så har vi varit ute för att hitta spelare som är atletiska och med stark vilja och när vi fick Rashidas namn på vårt bord så tvekade vi inte, henne skulle vi bara ha, säger Visbys sportchef Anders ”Leo” Pettersson i ett pressmeddelande.

När det gäller Timbillas stats i Portugal kan noteras att hon sköt 50 procent från golvet på tvåor och sköt bra tre trepoängsförsök på 18 matcher (ingen träff). Från straffkastlinjen ”bara” 54 procent.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.