USA för starkt

USA var för starkt i matchen om femteplatsen i Universiaden i Taiwan. Sveriges damer landade på sjätte plats i turneringen efter 52-72 mot amerikanskorna. Totalt sett får insatsen i Universiaden bedömas som klart godkänt betyg för de blågula.

Nathalie Fontaine som varit bäst i det svenska laget under turneringen matchades sparsamt mot USA, det blev 19 minuter. Den som klev fram i avslutningsmatchen var den förra Luleå-spelaren Ellen Nyström med 18 poäng, 3 returer och 3 assists. Hundraprocentig från strafflinjen med 12 av 12. Hundraprocentig från trepoängslinjen med 2 av 2. Men ett missat skott i matchen… ett tvåpoängsförsök.

Sveriges poäng mot USA: Ellen Nyström 18, Paulina Hersler 12, Anna Lundquist 6, Elin Gustavsson 6, Matilda Claesson 3, Nathalie Fontaine 2, Gabriella Hansson 2, Elsa Glantz 2, Moa Lundqvist 1.
Speltid mot USA hade även Sofia Hägg.

I finalen i Universiaden 2017 vann Australien mot Japan med 85-78.

Bronsmatchen tog hemmanationen Taiwan med 60-48 mot Ryssland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.