Klart: Grek till Umeå

Umeå BSKT har gjort klart med Alexandros Varytimiadis, grekisk powerforward.

Den lite drygt två meter långe 23-åringen har skrivit kontrakt på 1 + 1 år med BSKT och ska landa i Umeå på tisdagskvällen.

Han kommer från Aries Trikala BC i den grekiska förstaligan där han varit med i truppen de senaste tre åren.  Förra säsongen spelade han 21 matcher och fick då i snitt inhopp på sju minuter per match och på det blev det 1,3 poäng och 0,9 returer. Även föregående säsonger har det varit ungefär de siffrorna som inhoppare.

– Han är en lagspelare som beskrivs som en kämpe och som hyllas av tidigare coacher för sitt spelsinne och kämparglöd. Alex har gjort sig känd i Grekland för att han kan ändra tempot och momentum i matcher genom sitt hårda arbete defensivt vilket är precis vad vi letat efter, säger Umeås sportchef Luca Romano.

– Det ska bli väldigt intressant att se en så pass ung och hungrig grekisk spelare i Sverige. Han är en väldigt väl skolad har erfarenhet av spel ifrån en av de bästa europeiska ligorna, säger coach Jesper Gustavsson.

– Grekland har en riktigt bra liga och nu får vi en spelare med skinn på näsan med rutin från tempot och det fysiska spelet. Jag har sett matcherna från förra säsongen och han spelade då 15 minuter mot Olympiakos och 16-17 minuter mot Panathinaikos och det är Euroleague-lag, förklarar Jesper Gustavsson.

Mer läsning (Plus): Ska få störe roll i Umeå

Här något filmklipp – kika på nummer 32

Umeå BSKT har just nu nio spelare under kontrakt inför säsongen 2017/18.
Nya spelare: Alexandros Varytimiadis (Aries Trikala BC), Eric Gilchrese (Baerum, Norge), Nick Schlitzer (Olimpi Tblisi, Georgien), Rami Ghanem (Tryout: College, Kanada), Chris Singhateh (Tryout: College, USA), Arik Smith (Ostuni, Italien).
Förlängt har André Nilsson, Fredrik Björnsson och Anton Leth.
På väg in (?): Egal Saleman, Albin Frank (förlängningar), Erik Edin (LF Future, Luleå).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.