Ett rejält lyft

Förra säsongen hade Umeå BSKT lite hjälp av Max Wiik när det gällde att hotta upp klubben lite i digitala kanaler, något som han då som student i Umeå gjorde på fritid och utan betalning. Wiik är även känd som blogg-kollega (NSD).

Nu blir det ett rejält lyft för BC Luleå som satsar på kommunikation – och värvar Max Wiik till en nyskapad tjänst på heltid som kommunikatör. 26-åringen ska bland annat att ansvara för BC Luleås hemsida, vara klubbens presskontakt, ha hand om sociala medier och producera artiklar samt videor.

Wiik som genom åren jobbat mycket som frilansjournalist säger så här om klivet in i BC Luleå:

”Det här är en dröm som går i uppfyllelse för mig. Att få kombinera mina två största intressen i form av basket och kommunikation. BC Luleå är ett av de starkaste varumärkena i norden när det kommer till basket. Jag ska se till att det blir ännu starkare”

”Vi vet att Max är en kille som kan sporten, är i rätt ålder och har kunskapen som krävs för att utföra arbetet. Det här är någonting som vi har funderat på under en tid nu. Och när vi hade styrelsemöte i tisdags var styrelsen rörande överens om att det är helt rätt steg att ta som organisation”, säger klubbdirektör Lars Mosesson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.