Landslagscenter lämnar

Södertälje Kings tappar sin landslagscenter Nick Spires. Kontraktet är klart med spanska ligalaget Obradoiro och gäller över 2+1 år.

– Inga är mer glada och stolta än vi som jobbat nära Nick under de två senaste säsongerna att han nu får sin chans på denna höga nivå. Detta är ett kvitto på att den miljö som vi har i Södertälje är helt outstanding när det gäller att utveckla spelare med kapacitet att lyckas internationellt, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs i ett pressmeddelande.

Nick Spires som tidigare varit i Spanien i Barcelonas akademi och även spelat i Fuenlabrada säger så här:

– Jag är oerhört tacksam för de två åren och tre månader som jag varit i min hemmaklubb sedan återkomsten från Spanien. Ingen annan klubb kommer någonsin kunna ersätta känslan jag har för SBBK, det här är verkligen som att lämna sin familj.

Övergången presenteras även på Obradoiros hemsida

Södertälje Kings ska nu försöka hitta en ersättare.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.