Jämtland bombade sönder Umeå

Hemvändarmatch och storpublik i Östersunds sporthall. 1.680 åskådare, nytt publikrekord!
Jämtland Basket v.s. Umeå BSKT.

Matchen i praktiken avgjord redan i halvtid, Jämtland bombade Umeå sönder och samman med fantastiskt trepoängsskytte. Totalt över hela matchen landade det på 18 av 35, fina 51 procent.

– Men det är alltid lite nervöst efter en så bra start, man tänker att det kan ju ta slut. Vi har haft ledningen med 20-30 poäng mot Umeå tidigare och förlorat….. men i dag hade vi bra bollrörelse och satte skotten. Punkt, säger Jämtlands coach Torbjörn Gehrke.

– Ingen rolig match, det kändes som att grabbarna gick och väntade på att Jämtland skulle svalna. Vårt spel hackade väldigt mycket i dag och främst på grund av att vi inte fick stopp i försvar, säger Umeås Jesper Gustavsson.

Mer läsning: ”Allting smärtar”

Basketligan herr
Jämtland-Umeå BSKT 106-79
Perioder: 37-16, 28-21, 26-16, 15-26.
Jämtland: Brandon Taylor 22, William Paul 19, Gustav Hansson 17, Jaan Puidet 12, Preston Purifoy 11, Oliver Gehrke 7, Niklas Larsson 6, Antto Nikkarinen 5, Daniel Johansson 4, Olle Lundqvist 3.
Umeå: Arik Smith 15, Nathan Dawit 14, Andre Nilsson 13, Egal Saleman 12, Eric Gilchrese 10, Chris Singhateh 7, Albin Frank 4, Nicholas Schlitzer 2, Alexandros Varytimiadis 2.

Fjärde perioden: 15-26.
Jämtland når 100-poängsstrecket i mitten av fjärde ( ny dunk av Brandon Taylor) men Umeå ser ut att kunna putsa till siffrorna lite grand när intensiteten hos hemmalaget avtagit. Jämtland har matchat runt rejält och avslutar med ungt gäng. Umeå har förstås kastat in bänken med Dawit, Singhateh, Frank och Björnsson.

Ställningen inför sista: Jämtland-Umeå 91-53

Tredje perioden: 26-16.
Fortsatt en matchbild med Jämtland som det ledande laget både offensivt och defensivt. Mitt i perioden 77-44. Det rinner i väg mera och när Brandon Taylor dunkar in 87-46 tar Jesper Gustavsson en timeout för att försöka samla ihop något i en redan avgjord match.
Kul detalj: Eric Gilchrese avslutar tredje perioden ”på buzzern” genom att sätta ett skott från egen planhalva.

Ställningen i paus: Jämtland-Umeå 65-37
(Livestats korrigeras  i halvtid, trean på Nilsson är nu borta och Smith har fått den, även en del annat verkar nu rätt).

Andra perioden: 28-21
Jämtland fortsätter att bomba sönder Umeå. I början av andra har hemmalaget 12 av 16 på treorna. Ställningen 50-21. Eller kanske det är 49-21. Det diffar mellan livesändningen och statsen.
Efter fyra minuter av andra är det 55-23. Sedan håller sig ställningen runt 30 poängs marginal för Jämtland.
I paus noteras träff på hela 15 av 23 treor för Jämtland, det är 65 procent! Rätt fantastiskt är att dessa trepoängsskott kommit från åtta olika spelare. Snacka om svårt att försvara sig mot.
Inte så konstigt att hemmalaget knappt tar några tvåpoängsavslut… 8 av 13 i den kolumnen. Totalt har Jämtland 63 procent från golvet för 37 procent för Umeå.

Första perioden: 37-16
Snacka om perfekt start, Jämtlands Brandon Taylor gör sin första ligamatch och han skjuter direkt en trea plus en tvåa. 5-0 till hemmalaget. Taylor skjuter sedan en ny trea. Ställningen 10-2 och snabb timeout, mindre än två minuter spelat, av Umeås coach Jesper Gustavsson. BSKT har inte riktigt skakat loss resan ur benen som det verkar. Tidigt byte då Saleman ersätts av Varytimiadis. Början av matchen handlar bara om ett hungrigt Jämtland som går till 15-2.
5 min. spelat: Jämtland-Umeå 22-7
Umeå har inget försvar. Och gästerna har inget anfall värt namnet.
30-7 på tavlan efter sju minuter. Jämtland skjuter fantastiskt med 7 av 9 treor!!
Hemmalaget missar några anfall i slutet av första, men hinner med 37 poäng offensivt.
En notering är att livestatistiken från Östersund inte är riktigt korrekt. Exempel: Arik Smith har skjutit 2 av 2 på treor. I statsen har den ena trean getts till André Nilsson.

Enligt Svenska Spel är hemmalaget storfavorit till oddset 1,18.

Om någon skulle spelat på Umeås startfemma så är det bara pengarna tillbaka på uppställningen; Eric Gilchrese, Arik Smith, Nick Schlitzer, Egal Saleman och André Nilsson.
Umeås bänk: Nathan Dawit, Chris Singhateh, Alex Varytimiadis, Albin Frank och Fredrik Björnsson.
Jämtland startar med: Antto Nikkarinen, Jaan Puidet, Preston Purifoy, Brandon Taylor och Will Paul.
Hemmalagets bänk: Gustav Hansson, Oliver Gehrke, Olle Lundqvist, Daniel Johansson, Niklas Larsson, John Pålsson.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.