Trixigt i årets sista

Udominate Basket avslutar basketåret 2017 med resan till Gotland. Laget har återsamlats i mellandagarna och hunnit med några träningar samt videogenomgång.

– Visby på bortaplan är en trixig match. När vi mötte dem hemma i Umeå i höstas vann vi med 20 poäng, men då märktes att de inte hade rätta kemin. Nu har de bättre balans i sitt lag sedan Montgomery kom, säger Udominates coach Julian Martinez Alman.

– Jag har sett deras senaste matcher och inte minst mot Alvik gjorde Visby en konsekvent genomförd match, klart bättre än när vi spelade mot dem.

Visby Ladies resultat efter besöket i Umeå (som var sista matchen med Ladies för Jazz Parker) har varit bra.
Med USA-guarderna Nici Gilday och Brandy Montgomery, plus de större importerna Rashida Timbilla (forward från Kanada) och Regina Palusna (center från Slovakien) ser det ut så här;

Slutet november:
Vinst för Visby mot Telge (borta) med 77-67
Vinst för Visby mot Mark (hemma) med 73-64
December:
Vinst för Visby mot Mark (borta) med 78-62
Förlust för Visby mot Alvik (hemma) med 62-63
Förlust för Visby mot Luleå (borta) med 64-86

Matchguide

Basketligan Dam
Visby–Udominate
Plats: Ica Maxi Arena
Tid: Kl. 16.00 lördag 30/12.

Tränarsnack
– För vår del är nyckeln att hålla koncentrationen uppe i längre perioder och inte slarva bort något, säger Udominates coach Julian Martinez Alman.
– Vi ska träna i kväll (läs fredag) och laget reser sedan till Visby samma dag som matchen (lördag). Som det ser ut så har vi minst åtta spelare.

No­te­ra att…
… En haltande damligatabell toppas av Luleå som har tolv vinster/en förlust. Udominate har hunnit med nio vinster/en förlust. Visby Ladies är mittenlag med fem vinster/sex förluster.
… I höstas vann Udominate hemma mot Visby med 86–66.
… Visby har förstärkt med Brandy Montgomery, hon plus den andra USA-guarden Nici Gilday gör sammantaget över 35 poäng per match.
… 17-åringa Umeå-talangen Moa Dellbro har tränat med Udominate under mellandagarna, men följer inte med på resan till Visby.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.