En glad – en spyfärdig, mm

Den tidigare Umeå-spelaren Yannick Anzuluni hade tränat extra på egen hand under juldagarna – det gav resultat i form av en trippel-dubbel när hans BC Luleå i årets sista match krossade Jämtland.  Yannick snodde ihop 14 poäng, 17 returer och 10 assist.
– Det här är den bästa matchen i mitt liv. Jag är så glad, det kändes som en final i kväll med så stor publik, säger Anzuluni till NK/NSD.
Han gillade att ha drygt 2.500 åskådare när han trippel-dubblade kvällen före nyårsafton.

Höjdpunkter från Luleås storseger:

x x x x x

Jämtlands coach Torbjörn Gehrke var inte lika road.
– Vi skiter i det, vi accepterar att förlora med 30 poäng och de får dunka och bete sig som pajaser och underhålla deras publik. Och vi bara säger ”varsågod”. Förnedra oss. Det får mig att bli spyfärdig, säger Gehrke till ÖP.

x x x x x

NSD-bloggen rapporterar att Luleå Basket är nära ett amerikanskt nyförvärv som ersättare för knäskadade Katie Frerking. Coach David Visscher beskriver spelaren så här ””Det är en rörlig amerikansk powerforward/center på dryga 190 centimeter. Hon är rutinerad och kommer från östkusten”.
Med så mycket detaljer så lär namnet avslöjas inom kort.

x x x x x

Udominate Basket tillbringar lördagen fullt ut på Gotland. Hemresa till Umeå under nyårsaftonen. Sedan väntar ett antal dagar med träning – där det ska bli ovanligt mycket fem mot fem då Moa Dellbro, 17, och Tilda Andersson, 18, (från tränare Jerry Selbergs division 2-lag) tränar med ligalaget.
– Det är bra att vi får hjälp så vi kan träna mer fem mot fem, säger coach Julian Martinez Alman, som också räknar med att virussjuka (kräkningar och feber) Ana-Marija Begic, som missade Visby-resan, snabbt ska piggna till.
Nästa match för Udominate är AIK borta den 5 januari.

x x x x x

Ett par spelarövergångar på damsidan rapporteras av eurobasket-com. Julie Vanloo som vi minns från guldsäsongen med Luleå lämnar Turkiet och Istanbul Universitesi – nästa steg i karriären blir franska Lyon.
Bloggen
lekte nyligen tomte och gav Lina Pikciute en omstart. Nu blev det inte i Umeå. Men hon får lämna den där trista platsen på Zamarat-bänken i Spanien – ny klubb blir topplaget Keltern i Tyskland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.