Årets första ligamatch för Udominate. AIK borta – då var det bara åtta spelare för Umeå-laget sedan en av de svenska damerna fastnat bakom en trafikolycka på vägen och missat flyget till Stockholm.
En 17-åring från KFUM Umeå fick göra ligadebut för Udominate – Moa Dellbro (bilden) kom in i spel i Solnahallen och lyckades sänka sina två första trepoängsskott i ligan.

Matchen vann Udominate med god marginal mot nykomlingen AIK.

Matchen slut: AIK-Udominate 53-78 (12-26, 14-17, 15-18, 12-17)
Gästerna från Umeå vann samtliga fyra perioder, tack vare stark första period, bra försvar och stark returtagning (57-23 i returer). På minuskanten dålig koncentration stor del av matchen och väldigt mycket slarv som ledde till hela 29 turnovers. Plus för bra trepoängsskytte med 8 av 17 för laget (47%), tre av tre för Sandra Hansson och debutanten Moa Dellbro två av två från trepoängsland. Lisa Koop utmärkt i försvar mot stjärnan Janel McCarville, samtidigt som hon han med 20 poäng och 14 returer. (Koop drog även på sig avblåsningar för stegfel och tre sekunder, så allt var inte perfekt).

Udominates poäng: Lisa Koop 20, Sandra Hansson 16, Mante Kvederaviciute 14, Tiffany Brown 10, Gigi Mazionyte 9, Moa Dellbro 6, Isabell Edholm 2, Danielle Elvbo 1.
Flest returer: Gigi Mazionyte 21, Lisa Koop 14.
Flest assists: Tiffany Brown 9.
AIK:s poäng: Crystel Bittar 10, Özlem Alkan 10, Johanna Prytz 8, Janel McCarville 8, Moulanya Johnson Sidi Baba 5, Felicia Boström 4, Michaela Borg 2, Günesh Öztürk 2, Karla Vres 2, Malin Edlund 2.
Publik: 354 i Solnahallen.

Fjärde perioden: 12-17.

Riktigt dåligt spel i inledningen. Två minuter innebär 2-2 i poäng. Timeout Udominate som i matchen så långt är uppe i hela 22 turnovers – mot 11 för AIK. Efter fem minuter av perioden 5-5 i poäng. Inte mycket till höjdpunkter här. MEN – här kom ett stort ögonblick. Moa Dellbro gör nytt inhopp och tar sitt första skott i ligan. En lång trea som sitter påse i korgen. Vackert! Kort senare ny chans – och Dellbro skjuter sin andra raka trea! 49-72. Alldeles i slutet blir Moa fri med korgen två gånger  och missar i ren förvåning de tvåpoängschanserna.

Ställningen inför sista: AIK-Udominate 41-61.
Gästerna från Umeå har vunnit de tre första perioderna, men gör egentligen inte så mycket mer än vad som krävs.

Tredje perioden: 15-18.
Inte direkt någon superfart på Udominate i stor ledning. 7-7 i tredje på fyra minuter. Noteras att McCarville plockar upp sin tredje foul och även sin fjärde foul (osportslig). Hon får sedan gå till bänken. Udominates hetaste skytt är Sandra Hansson, redan uppe i 16 poäng. Lite bättre spel av Udominate i mitten av perioden. Sju minuter in i tredje 37-59.

Ställningen i paus: AIK-Udominate 26-43.
Summering:
Bra första period av gästerna, inte lika hög koncentration i andra. Lisa Koop har spelat fulla 20 minuter och gjort det jättebra mot AIK.s tungt meriterade WNBA-stjärna Janel McCarville (speltid 17:10). Udominates förstafemma har fördelat poängen: tre spelare, Hansson, Mazionyte, Kvederaviciute på 9 poäng, Koop på 8 poäng och Brown på 7 poäng. AIK har Bittar, Alkan och McCarville på 6 poäng.

Andra perioden: 14-17.
Lite seg start nu av Udominate. AIK gör 6-0 på lite tuffare attack mot korgen, vilket ger straffkast. Sedan svarar Udominate med fem raka så vi har 18-31. Timeout AIK. Inhopp för gästerna har vi sett av Danielle Elvbo och Isabell Edholm. Mitt i perioden är ställningen 22-36. McCarville har spelat nonstop 15 minuter och är dödstrött. Måste gå och vila. Ett par minuter före pausvilan är läget 24-42. I slutet av andra får Moa Dellbro göra ligadebut.

Första perioden: 12-26.
Bra inledning för Udominate som går till 4-12. Sedan sänker Janel McCarvillee en trea och vi har 7-12 efter fem minuter. Därefter visar Umeå-laget skytte med treor av Kvederavicute och Brown och det blir 7-20. Bäst på plan första tio Mante Kvederaviciute. Noteras bra försvar av Lisa Koop på Janel McCarville.

AIK-starters: Özlem Alkan, Karla Vres, Crystel Bittar, Malin Edlund och Janel McCarville.