Breaking: Coachen lämnar Udominate

Breaking news: Coach Julian Martinez Alman lämnar Udominate Basket med omedelbar verkan.

Lördagsmatchen med storsegern i Lund blev hans sista i Umeå-klubben. När laget tog flyget från Köpenhamn tillbaka till Umeå så hade spanjoren en helt annan destination i sikte. Hem till familjen i Sevilla, Spanien.

Hans egen förklaring: ”Klubben är skyldig mig 9 000 euro, jag fick låna pengar för att köpa julklappar till barnen”.

– Klubben är inte proffsigt skött. Jag har inte fått betalt och skulden är nu 9.000 euro (i svenska pengar cirka 90.000 kronor) och de har hela tiden kommit med olika ursäkter för att inte betala.

– Jag har försökt att vara lojal länge, men det går inte längre. Jag litar inte på dem något mer så det är ingen idé att jag stannar, basket är mitt jobb, säger Julian Martinez Alman.

Mer läsning: Coachen lämnar: Har inte fått betalt

Klubbledningen är fåordig i sina kommentarer kring coachens besked och anklagelser.

– Egentligen vill vi från klubben bara säga att det är oerhört anmärkningsvärt hur det här gått till när han lämnar. Julian har informerat laget och media, men inte sin arbetsgivare, säger Udominate Baskets Oscar Stenberg.

– När det gäller pengarna så kommenterar vi inte några detaljer kring detta, mer än att det är självklart att han ska få alla de pengar som han ska ha.

Udominate Basket ska redan under måndagen presentera en ny coach.

Coachfrågan. Hur går ni vidare, det är toppmöte med Alvik Basket redan nu på torsdag. Vem ska leda laget?

– Som läget nu blivit så jobbar vi intensivt med det sportsliga. Det är ingen hemlighet att vi tittat på en ny coachlösning för nästkommande säsong och vi kommer att presentera en ny coach under måndagen.

– Nu är det en match kvar innnan serieuppehållet, så vi får se hur det blir i den här veckans match mot Alvik. Kanske Micke Blomqvist (assisterande coachen) sköter matchningen då, säger Oscar Stenberg.

Mer läsning: Ska presentera ersättare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.