Hoppas på X-faktor-killar

Inför tisdagskvällens bortamöte med BC Luleå bubblar lite återvunnet självförtroende i Umeå BSKT – som senast vann stort mot Borås Basket. Nu gäller det E4 norrut för ett derby.

– Nu är det inga överraskningar lagen emellan. För vår del vet vi att vi har en solid startfemma och om sedan våra X-faktor-killar kan komma in bra, då vinner vi matcher, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson och pekar som exempel på Alexandros Varytimiadis fina insats senast mot Borås.
– Förhoppningsvis är greken med oss på samma sätt uppe i Luleå, plus att skyttet från Nathan Dawit och Nick Schlitzer är vasst, säger

Matchguide Svenska Basketligan herr
BC Luleå–Umeå BSKT
Plats: Luleå Energi Arena.
Tid: Kl. 19.04 tisdag.

Tränarsnack

– Gör vi det vi ska på ett tufft sätt och med hög energi har vi alltid segerchans. I våra ögon har vi varit nära Luleå i båda tidigare mötena den här säsongen, säger Umeås Jesper Gustavsson inför tisdagens bortamatch mot regerande mästarna.

No­te­ra att…

… Tidigare möten den här säsongen har slutat; BC Luleå–Umeå BSKT 80–77, Umeå BSKT–BC Luleå 82–103.
… I båda de inbördes mötena har Luleås Brandon Rozzell klivit fram och sänkt trepoängsskott när Umeå varit nära i den sista perioden.
… Regerande svenska mästarlaget BC Luleå leder säsongens grundserie på 14 vinster/3 förluster. Umeå BSKT är tabellsexa med facit 7/10.
… Den tidigare Umeå-spelaren Yannick Anzuluni är nu stjärna i Luleå med snittet 16,3 poäng och 8,9 returer per match.
… Umeås Arik Smith snittar 18,8 poäng per match.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.