Klart: Stjärnan till Jämtland

Dagarna innan transferfönstret stänger händer det grejer.

Jämtland Basket – som nu på fredag ska spela mot Umeå BSKT – har haft en period med risig utdelning i ligaspelet och inte fått ut så mycket av finländske guarden Antto Nikkarinen. Nu agerar klubben.

Stjärnan Toni Prostran, 26, (svenska ligans bäste guard 2016) förstärker Jämtland. Den kroatiske spelfördelaren som spelat i Norrköping och Luleå, och snittat över 15 poäng per match i basketligan,  kommer närmast från spel i Grekland.

– När den här möjligheten dök upp så agerade vi snabbt. Toni har en speed och förmåga att både komma till avslut, styra spelet och skapa för medspelare som vi tror kommer att göra att vi kan få ut maximalt av truppen, säger head coach Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida.

Prostran inledde årets säsong i den Grekiska ligan och spelade senaste matchen i slutet av november mot en av europas bästa klubblag, Olympiakos. Toni valde sedan i samförstånd med klubben att avbryta samarbetet och har sedan dess letat ny arbetsgivare.

En kommer. En går? Sannolikt är Nikkarien på väg bort från Jämtland.

– Vi pratar förstås med Antto och hans agent om läget och bästa lösning för båda parter, vad det resulterar i återstår att se, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

Klubben hoppas att ha stjärnan spelklar redan till tisdagskvällens hemmamatch där Jämtland tar emot Uppsala.

– Vi ser rekryteringen av Prostran som en offensiv åtgärd precis innan fönstret stänger och visar att vi menar allvar med årets målsättning. Toni är på plats i Östersund, tränar med laget i dag och vi tror och hoppas att han är spelklar redan i morgon mot Uppsala, säger  Pecka Johansson.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.