Klart: Nytt jobb för Udominates ex-coach

Det är snabba ryck i coachbranschen. Så snabba att man måste misstänka att både det ena och det andra varit hyfsat förberett en tid.

Julian Martinez Alman lämnade Udominate. Nästa dag hade Umeå-klubben ny coach i Jan Enjebo och snudd på lika snabbt hade Julian Martinez Alman nytt jobb som tränare för spanska damligaklubben Campus Promete.

Till undertecknad sade Julian Martinez Alman så här i söndags: ”Kanske det finns något lag som vill försöka undvika kval eller nedflyttning”.

Det är exakt i den sitautionen den spanska ligaklubben befinner sig i. Laget är näst sist i spanska förstaligan med endast två segrar hittills under säsongen. I söndags 28 januari förlorade Campus Promete tungt mot Zamarat, laget som är trea från slutet  i spanska ligatabellen.

Under onsdagen den 30 januari presenterades Udominatex ex-coach som ny tränare på den spanska klubbens hemsida.

”Med denna åtgärd vill klubbben göra ett försök att i slutfasen av säsongen ändra den negativa trenden och försöka säkra en plats i högsta serien”.

Nio omgångar återstår.  Närmast spelar Campus Promete lördag den 3 februari mot ett av topplagen, Mann Filter – och den 18 februari väntar hemmamatch mot Bembibre som är fyra från slutet i tabellen.

x x x x x

Noteras: Julian Martinez kommer inte att stöta på ryskan Marina Bas i spanska ligan. Campus Promete möter visserligen Gernika i mars månad – men Marina Bas, som tidigt på säsongen lämnade Udominate efter att inte ha fått förtroende av coachen, – har i dagarna lämnat spanska ligan och är nu klar för Adana Aski i Turkiet.

x x x x x

I affärerna mellan Udominate och förre coachen så kommer det ekonomiska att slutregleras.

Vad gäller utvecklingen av coachjobben så blir slutsatsen att alla ändå är lite vinnare här.

Julian Martinez Alman trivdes inte med Udominate, han klagade öppet på planering och annat och hade förstått att framtiden inte låg här. Han lämnade med bra siffror på vunna matcher, 13/1 i svenska ligan, 6/1 i EEWBL och 4/4 i Eurocup. Nu har han en perfekt uppgift hemma i Spanien i en klubb som tror på honom.

Udominate har fått in Jan Enjebo som har enorm respekt med sig. Det är inte osannolikt att han skulle ha kommit till Umeå efter landslagsuppehållet, nu blev det möjligen lite snabbare än beräknat (?). Men oavsett, med scenariot att han – som han själv säger – vill bygga för nästa säsong så är det tveklöst´en uppsida för Umeå-klubben.

x x x x x

En notering från besöken på Udominates träningar.

Julian Martinez Alman skötte allt själv. På plats i hallen var coachen och sisådär nio spelare.

Jan Enjebo delegerar. På plats i hallen är nu – fystränaren Anneli Johansson som kommit tillbaka, assisterande coachen Micke Blomqvist håller i delar av träning, hjälptränaren Masud Saleh har åter en roll. Denna onsdag tränade tolv spelare.

x x x x x

Till torsdagens hemmamatch mot Alvik Basket kommer Udominate för första gången den här säsongen att kunna mönstra fullt lag,  sex svenskor ( Emelie Enjebo kommer att ställa upp på torsdag, om någon undrar så är Jan Enjebo är hennes farbror) och sex importspelare – som då alla kan användas.

En svenska som dock inte kommer att spela är nyförvärvet Annie Kjellberg från Visby. Svenska Basketbollförbundets regler säger att vid övergång mellan två ligalag så ska det vara en karenstid som ska vara 14 dagar – dock minst två seriematcher. Det innebär att Kjellberg inte kan medverka mot Alvik torsdag och inte heller när Udominate spelar borta mot AIK i första matchen efter landslagsuppehållet (18/2).

Debuten i Udominate i svenska ligan kan ske i hemmamatchen mot Mark den 23 februari. Kjellberg är såklart fri att representera Udominate i kvartsfinalspelet i EEWBL, där första mötet mellan Luleå och Udominate sker i Luleå den 20 februari.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.