Klart: Udominate-Luleå livesänds

Sporten kommer att visa avgörande mötet på måndag kväll mellan Udominate Basket och Luleå Basket i EEWBL.

Ärkerivalerna Udominate-Luleå gör upp om en plats i slutspelet i östeuropeiska ligan, EEWBL, där den avgörande kvartsfinalen spelas på måndag kväll i Umeå.

Luleå vann första mötet med fyra poäng och nu är det upp till Udominate att vända.

Nu är det klart att Sporten sänder mötet för Pluskunder på vk.se och folkbladet.nu och det i ett samarbete med NSD och Norrbottenskuriren (vars Pluskunder också kan se matchen).

Uppkast är 19.00 och Sportens sändning drar i gång ett par minuter innan.

Bilden: Kamp mellan centrarna Lisa Koop och Jennifer Hamson.
Foto: Peter Hegethorn.

x x x x x

Sverige har ett lag till semifinal i EEWBL, vilket lag det blir avgörs i norrderbyt i Umeå.
– Vi förväntar oss en hård drabbning mot Luleå, men har en god chans att slå dem med mer än fyra poäng, säger Udominates coach Jan Enjebo.

Mer läsning: Norrderbyt avgör

x x x x x

Det publikmässiga intresset i Umeå verkar hyggligt. På söndagen hade Udominate Basket sålt 450 förköpsbiljetter inför Luleå-matchen. På läktarna kommer också att finnas cirka 150 särskilt inbjudna ungdomsspelare från KFUM Umeå.

x x x x x

Matchguide
EEWBL, kvartsfinal match 2.

Udominate–Luleå
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 19.00 måndag.

No­te­ra att…
… Kvartsfinalspelet i Eastern European Women´s Basketball League gäller bäst sammanlagt i två matcher.
… Luleå vann första mötet hemma med siffrorna 78–74. Om Umeå har fyra poäng upp vid full tid i returen – då går matchen till förlängning.
… Båda lagen ser ut att kunna ställa upp med bästa tänkbara lag. Luleå sparade i helgen på Allis Nyström (lårkaka) och Silvia Favento (blåsor på hälarna), båda ska vara med på måndag. För Umeå är prognosen att Mante Kvederavciute (förkylning), Ana-Marija Begic (fot) och Gigi Mazionygte (fot), alla kan vara i spel.

2 kommentarer

 1. Mats Danielsson

  Hej Peter Hegethorn,
  apropå min tidigare kommentar (som skickades till VK sent på torsdagkvällen 23/11 2017 efter Udominates match slutförts på torsdagskvällen) till dig om din bristande reaktion på Udominates agerande som tillät att Tiffany Brown fick spela torsdagsmatchen 3 dagar efter hennes fyllekörning på måndagskvällen 21/11 2017. Först på lördagen 25/11, i din krönika, 5 dagar efter fyllekörningen, uttryckte du olämpligheten till hur Udominate agerat i detta fall, d v s 1-2 dagar efter min inskickade kommentar. Sedan dess har du inte tyckt till något mer om händelsen och Udominates agerande. Däremot hade du fräckheten att som svar på min tidigare kommentar (och som jag inte kunde upptäcka i bloggen förrän först långt senare?) skriva följande: ”Man kan ju undra om Mats Danielsson läser tidningen, om han gör det så så väldigt selektivt. Men vi har ju yttrandefrihet”. Sanningen att säga så hade du Peter Hegethorn inte tagit ställning mot klubbens agerande i bästa fall först dagen efter att matchen spelats på torsdagkvällen och efter att min kommentar till din blogg kommit dig tillhanda. Varför min fråga till dig är om du är läskunnig och har svårt att förstå vad du skrivit vid vissa tidpunkter.
  Sedan som journalist, med basket som bevakningsområde, kan du ju för VK:s och för oss läsares räkning skriva något om hur Udominate skall klara av att betala sin skuld på ca 1,3 miljoner under eller efter denna säsong. Du kan väl försöka att få Udominates ledning att bli lite mer konkreta hur detta skall gå till. Sedan vore det också intressant om du kunde ta fram mer fakta och kommentera hur den spanske coachen plötsligt lämnade Udominate. Var det så att han inte att fått ut lön eller var det någon annan orsak. Som det nu framgått av VK:s skriverier så vet vi läsare inte orsaken eller… Det borde ju vara en självklarhet för en journalist som bevakar basket skulle ta fram fakta i målet.
  Nedan så får du ett exempel, taget från dagens VK, på hur en normal förening agerar om man bryter mot det man kallar värdegrund;
  ”Hockeyallsvensk back gripen av polis
  BJÖRKLÖVEN. En av Björklövens konkurrenter om en slutspelsplats i Hockeyallsvenskan stänger av en av sina poängbästa spelare. Anledningen är att han gripits av polis och misstänks för misshandel.
  – Även om omständigheterna ännu är något oklara är det uppenbart att det rör sig om en oacceptabel händelse som bryter mot vår värdegrund, säger klubbdirektören på klubbens hemsida.
  Författare
  Emma Klöfver
  Publicerad idag kl. 10:00 – Uppdaterad kl. 10:09
  facebook
  twitter
  mail
  Spara
  Backen har omedelbart tagits ur träning och match tills vidare enligt klubbens hemsida. Händelsen ska ha inträffat natten mot söndag under alkoholpåverkan. Under backens avstängning kommer han att få den hjälp och det stöd han behöver av klubben.
  – Vi har ett arbetsgivaransvar gentemot personen i fråga och det kommer vi ta på fullaste allvar, säger klubbdirektören.”

  Med vänliga hälsningar
  Mats Danielsson

  • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

   Svar: Ett försök till att bena ut de olika punkterna:
   x) I bland kan det vara bra att ta lite eftertanke innan man dömer ut någon eller något.
   x) Jag hade bra svenskabetyg och uppfattar mig som läskunnig.
   x) Olika föreningar är suveräna i sina beslut. Exemplet där Björklöven stängde av en spelare är ett, Udominate valde en annan väg där den bestraffning av spelaren innebar en ekonomisk ersättning på två månadslöner till klubben – något som framkom i samband med rättegången.
   x) När det gäller betalningen av skuldberget så är det som framgått via sponsorer som Udominate Basket tänkt lösa den krisen. Den största möjligheten handlar om nytt lagnamn. Klubbens gamla avtal gick ut redan inför innevarande säsong och en ny namnsponsor är högst på dagordningen. Det lär utöver nya friska pengar även behövas extra insatser av befintliga sponsorer. Hur lång tid det kan ta att sanera klubbens ekonomi och komma på plus är svårbedömt. Men det lär ta tid. Mästarlaget Luleå Basket är ett närliggande exempel, klubben var 2003 på randen till konkurs med 1,8 miljoner i skulder, räddade upp den situationen och har därefter under många år haft en ”ryggsäck” med negativt eget kapital.
   x) Den spanske coachen som lämnade Udominate hade inte fått ut lön och det var hans huvudskäl till att flytta, men han var också missnöjd med hur saker och ting sköttes i klubben, bland annat kritiserade han planering av resor och matcher. Klubben hade samtidigt en ny coachlösning på gång inför nästa säsong och det påskyndade uppenbart processen.
   Med vänlig hälsning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.