Har överraskat mest i Umeå

Umeå BSKT har denna säsong överraskat de flesta. Slutspelsklara Umeå har folk med i topp i olika statistik-kategorier, exempelvis André Nilsson som ligans returkung, Arik Smith  som gör mest poäng.

Bloggen ställde frågan till coach Jesper Gustavsson vem som överraskat honom denna säsong?

– André Nilsson och Egal Saleman har absolut inte överraskat mig, allt handlar om roll och självförtroende för dem. Arik Smith litade jag helt på Luca  (Romano, sportchef) som sa att han skulle vara bra, men så klart inte att han skulle vara så här bra. Eric Gilchrese visste jag skulle vara bland de bästa guardsen i ligan. Alex Varytimiadis och Nick Schlitzer har hållt sina förväntningar. Chris Singhateh visste vi ingenting om, så han är jag mest överaskad av eftersom vi inte hade några förväntningar alls på honom och för han har gått framåt otroligt mycket i år.

Matchguide Basketligan herr
Umeå BSKT–Nässjö
Plats: Umeå Energi Arena
Tid: Kl. 19.00 fredag.

Tränarsnack
Inför två sista omgångarna kan Umeå bli trea, fyra, femma eller tabellsexa…
– Vi funderar på att vinna mot Nässjö bara. Match för match och dag för dag! Nässjö har varit luriga hela säsongen och har många energispelare som spelar med en ”nothing to lose” mentalitet och har spelat så hela säsongen. Ibland har det gått hem och vissa gånger har det gått mindre bra, säger coach Jesper Gustavsson.

No­te­ra att…
… Umeå BSKT ställer upp med samma lag som senast vann borta mot Jämtland Basket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.