Bjöd på fria lägen

Efter en mycket ojämn insats med 26-11 i första perioden och 16-31 i den sista blev det en hemmaseger i den första SM-kvartsfinalen. Men det väcktes mer frågetecken än det skapades utropstecken.

– Det är galet, vi var uppe i ledning med 22 poäng, men vinner bara med fyra. Vi måste klara av att hålla ihop det. Vår rotation i försvarsspelet kom av sig så att de fick öppna skott. Vi vet att de vill skjuta många trepoängare så det måste vi bli bättre på att stoppa till på måndag då vi möts igen, säger Udominate Baskets Tiffany Brown.

Att Norrköping skulle vräka iväg trepoängsförsök kände alla till i förväg. Nu blev det totalt 30 treor som avlossades. Men den stora grejen var att Udominate i princip slutade att spela försvar i den fjärde perioden. Fem spelare fanns ute på banan men befann sig någon annan stans. Tidigare i matchen fick Dolphins spelare skjuta tuffa skott med hand i ansiktet. Men när de fick helt fria lägen både utifrån och på layups så var det bara att tacka och ta emot.

Mer läsning: Något är galet – men vad?

Här är Norrköpings offensiva facit under de sista tio minuterna:
Straffkast: 1 av 2.
Tvåpoängare: 9 av 10.
Trepoängare: 4 av 6.
Summa 31 poäng.

– Att Norrköping får göra 31 poäng i sista perioden är inte alls okej. Det gäller att hitta orsaker till varför vi faller igenom så mycket, säger Udominates coach Jan Enjebo.

Bilden: Titta jag flyger! Udominates Isabelle Edholm avslutar en attack i första SM-kvartsfinalen.
Foto: Johan Löf.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.