Lista: De är bäst i SBL

Bloggen publicerade för ett par veckor sedan några högst personliga och inofficiella utmärkelser för Basketligan dam.

Här kommer motsvarande lista för den liga som i vinter bytt namn till SBL, alltså herrarnas basketliga.

MVP: Jocke Kjellbom, Norrköping Dolphins.
Tuff kategori. Verkligen. men Bloggens val faller på ligans mest effektive spelare. Den evigt unge Kjellbom. Typ 138 år. Han är målgörare, målvakt, och mycket mera.

Bästa försvarare: Quinton Upshur, Luleå Basket.
Outtröttlig och stabil är en vacker defensiv kombination. utmanare till denna titel hade bland annat varit Jonathan Dubas, Dolphins, som tyvärr åkte på en skada.

Bästa guard: Eric Gilchrese, Umeå BSKT.
Som Gert Fylking skulle ha sagt: ”Äntligen”. Umeå har fått en grym pointguard. Den rutinerade amerikanen kom från Norge och har styrt upp Umeå från bakplan.

Bästa forward: Axel Nordström, Uppsala
Ska han prisas som forward? Killen spelar ju mer eller mindre på alla positioner. Karaktär som räcker och blir över. Agnes brorsa bär sitt lag i alla väder. Snittar typ 19 poäng och 8 returer.

Bästa center: Jocke Kjellbom, Norrköping Dolphins.
Jocke är bäst. Så är det bra. En yngre kille från Sundsvall är på väg upp som en bubblare till titeln. Men Umeås André Nilsson får stå på tillväxt en säsong till..

Bästa kliv framåt: Arik Smith, Umeå BSKT
Bloggen kanske vid ett annat tillfälle redogör mer utförligt hur ligasystemet i Italien fungerar. Lite beroende på hur man tolkar det så kom Smith från tredjeligan, fjärdeligan eller femteligan i Italien. Hur som helst – killen är en matchvinnare som toppar svenska poängligan och kan dessutom spela jättebra försvar.

Årets coach: Jesper Gustavsson, Umeå BSKT
Efter några hundår har resultaten kommit. Oavsett om Umeå i kväll landar som trea eller sexa i ligans grundserie så är säsongen en succé. Coachen har kittat ihop ett gäng lirare till en vinnande enhet och samtidigt utvecklat spelare individuellt. Starkt jobbat.

Årets publik: Fansen i Östersund.
Alla blir gladare när en kommun ställer upp och hjälper till så att det skapas en basketarena med möjligheter. Hallå Umeå? Men folket måste också bjuda till. Jämtland Baskets fans lever sig med, kan man säga. Gästande coacher och lag hör knappt vad de själva tänker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.