Påskägget

Ett påskägg kan innehålla lite av varje. Här kommer en liten blandning från Bloggen.
Flera Umeå-lag har denna säsong spelat med framgång i olika Norrbottens-serier. En seriesegrare kan noteras i form av KFUM Umeås lag i HU1.

Här är fakta från sista seriematchen.
KFUM Umeå-BK Gladan 82-59.
Poängplockare Umeå: Nils Botold 23, Sofonias Asres 18, Melker Lindblom 10, Daniel Malca 9, Joel Sehlstedt 9, Hannes Thörn 6, Ludvig Lind 3, Max Lindblom 2, Viggo Adolfsson 2.

x x x x x

Första upplagan av ”Satelliterna Cup” arrangeras i Hörnefors lördag den 14 april. Den är en vänskapsturnering med utbyte mellan Umeå och Östersund. De flesta spelarna i tjejcupen är av årsmodell 05, men säkert dyker även upp någon 06:a och 04:a på planen.

Gästande Östersund får spela mot olika KFUM Umeå-konstellationer med Satelliterna, Jupiter och en Umeå-mix.

x x x x x

Inför damernas SM-semifinaler går Telges amerikanska Chelsea Poppens en kapplöpning med tiden inför Södertälje-lagets möten med Luleå Basket. Insidespelaren i Telge har inte spelat sedan den sista februari, orsak skada i baksida lår.

– Hon rehabar fortfarande. Vi har förhoppningar om att hon ska bli återställd, säger Telges coach Victor Bengtsson, till LT.

x x x x x

I inte mindre än 866 NBA-matcher i följd har LeBron James svarat för minst tio poäng. En tangering av Michael Jordans rekord från 2001. Givetvis kommer James efter nästa att bli ensam innehavare av detta rekord.

x x x x x

Under försäsongen gjorde Udominate resan från Umeå och spelade träningscup i Ekaterinburg långt bort i Ryssland. I mötet med superlaget UMMC hade Mante Kvederaviciute jobbet att i försvar jaga Alba Torrens. Nu meddelas att den spanska stjärnan förlängt sitt kontrakt med UMMC till och med år 2020.

x x x x x

Efter 16 ligasäsonger, de flesta i Uppsala, så lägger Rickard Eriksson basketskorna på hyllan.

x x x x x

Citatet: ”Jag är fortfarande irriterad över förlusten i Luleå”.
Jämtlands coach Torbjörn Gehrke efter att ha säkrat tredjeplatsen i ligan och hemmaplanfördel i kvartsfinalen mot Borås. Han lovar dock på klubbens hemsida att fullt fokus gäller på Borås och QF #1.
Klart är att Gehrke inte kan få möta BC Luleå igen förrän i en eventuell SM-final.

x x x x x

Det är finalklart i damernas Fiba EuroCup. Ni vet turneringen där Udominate tog sig vidare från gruppspelet med åkte ut i första playoff-rundan mot polska Gdynia. Totalt blev det fyra vinster/fyra förluster för Umeå. Bästa Udominate-spelare i EurpCup var Ana-Marija Begic med snittet 13,5 poäng och 8,4 retuer.
I finalen i EuroCup 2018 möts Reyer Venezia, Italien, och Galatasaray, Turkiet. Lagen möts hemma/borta i mitten av april.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.