Silly: Slipper tomtearméer

En liten mixad silly season-rapport denna dag.

Nykomlingen Wetterbygden Stars har klart med ligaspel för senegalesen Waly Niang, 22 år och 207 cm. Han snittade 12 poäng och 7 returer i Superettan.

– Vi tror att SBL passar Waly bättre i den mening att det kommer finnas spelare som han kommer kunna matcha upp bättre emot än vad som var fallet i Superettan vars motstånd oftast bestod av “tomtearméer”. Ett tydligt bevis på detta var Walys prestation mot Djurgården Basket i “måstematchen” när han gick upp mot en spelare i sin egen längd- och viktklass i form av Dragoljub Kitanovic. 18 poäng och 11 returer mot den typen av spelare vittnar om Walys kapacitet och med en regelrätt försäsongsträning i kroppen så hoppas vi att han ska kunna fortsätta blomstra under Boris ledning, säger sportchef Dennis Aulander till klubbens hemsida.

x x x x x

Anton Saks har pluggat i Luleå och spelat tre säsonger med BC Luleå.  Han fick läkarhjälp i Umeå med operation som fick fason på hälseneproblemen. Nu flyttar Anton Saks hem till Norrköping.

– Överlag är jag glad att jag kom hit och har gjort tre säsonger. Jag tycker att det har gått åt rätt håll. Vi kan vara stolta över den resan som vi har gjort allihopa. Sen slutade det inte som vi ville med en torsk i match sju hemma. Jag hade hellre velat avsluta med ett SM-guld och kanske tagit oss vidare i Europa några steg”, säger Anton Saks till BC Luleås hemsida.

Lågt odds på att Saks lirar i Dolphins nästa säsong.

x x x x x

IK Eos har klart med förlängda kontrakt för en kvartett svenska damer; Matilda Edrén, Olivia Lindgren, Kajsa Lundahl och Louise Noaksson.

x x x x x

Luleå-talangen Stephanie Visscher har klart med vad hon ska göra efter basketgymnasiet. Nästa steg blir college i USA, närmare bestämt Stephen F. Austin University i Texas.

x x x x x

NSD-bloggen rapporterar att David ”Keso” Nilsson går in som assisterande coach till David Visscher i Luleå Basket. Det blev alltså hugg i damligan för Nilsson – i stället för att nappa på erbjudandet från Östersund Basket i damettan.

Uppdatering: I en pressrelease har femfaldiga mästarlaget Luleå Basket officiellt presenterat sin nya assisterande coach.

– Det är jätteroligt att få in David ”Keso” Nilsson i assisterande coachrollen. Han kommer även att ha ansvaret för vårt ungdomslag, säger klubbdirektör Christer Sehlin och fortsätter: I och med detta får vi en röd tråd i verksamheten från vår NIU-verksamhet till representationslaget. David är ännu en av många coachtalanger från Luleå och det ska bli spännande att följa hans utveckling. Nu är coachstaben tillsatt och vi ser fram emot vad David*2 kommer uträtta.

x x x x x

ÖP rapporterar att Jenny Aronsson, tidigare i ligan med Udominate och senaste säsongen i division två med KFUM Umeå, ska hälsa på damettanklubben Östersund Basket.

Uppdatering: Jenny Aronsson skriver själv i ett SMS till Bloggen så här om läget;
”Jo det stämmer att jag ska åka dit och hälsa på och kolla läget. Det ska bli kul och efter jag varit där får vi se vad som händer”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.