Klart: Stipendie-satsning

Agnes Nordström var under flera säsonger lagkapten i Udominate Basket i Umeå. Sedan blev det flytt hem till Uppsala och nu är det klart för ett andra år med spel i ligan för moderklubben – samtidigt som Agnes pluggar vidare med hjälp av stipendium.

I Uppsala finns en perfekt lösning för basketspelare, ”Niklas Zennströms stipendium”, som innebär att den som studerar på högskolenivå kan få ekonomisk stöttning för att kunna satsa fullt ut både på sin idrott och sina studier. Stipendiet är knutet till Uppsala Universitet och ska uppmuntra spelarna att skaffa sig en högskoleutbildning parallellt med sitt basketspelande för att på så sätt vara förberedda för en civil karriär efter basketen.

Halva förra säsongen ägnade Agnes åt rehabträning av en fotskada – efter nyår gjorde hon comeback och spelade elva ligamatcher och snittade då 33 minuter, 10 poäng, 6 returer och 4 assists.

Uppsalas damligalag har ytterligare en stipendiat i Ellinor Holmberg – som även hon är klar för säsongen 2018/2019.
Även Ellinor spelade bara en ”halv säsong” 2017/2018, detta på grund av meniskproblem. På sina tolv matcher snittade guarden avrundat 31 minuter, 10 poäng, 4 returer och 2 assists.

x x x x x

Ytterligare en silly season-notering. Wordartbloggen rapporterar att två unga svenskor försvinner från damligan. Duon Crystel Bittar, 20, och Johanna Prytz, 22, i fjol i AIK Basket, är klara för Nymburk i Tjeckien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.