Klart: Coacher på nya jobb

Klassiska klubben Alvik Basket har klart med nya coacher. Klubben har offentliggjort detta på sociala medier.

Ny coach för Alviks damlag i basketligan blir Fotios Ioannidis – som senast kommer från AIK Baskets damlag. Coach Ionnaidis har tidigare verkat i Alvik som herrcoach och när han nu återvänder för att leda damerna så handlar det om ett kontrakt för kommande säsong plus option för ytterligare två år.

Ny coach för Alviks herrlag i superettan blir Kevin Gaines – som senast kommer från Uppsala i herrligan. Han är assisterande förbundskapten för svenska herrlandslaget. Coach Gaines är klar för Alvik i minst tre år framåt. Han kommer även att jobba på basketgymnasiet Bromma NIU.
– Det känns helt rätt och spännande. Det är en ambitiös klubb. Alvik har ambitionen att gå upp inom några år, säger Kevin Gaines till UNT.

x x x x x

Mera coachrörelse: Telges Viktor Bengtsson får en ny assisterande nästa säsong. Damligalaget hämtar in Joakim Lantto som ansluter från Alvik.

x x x x x

En annan notering om ledarskap är att Frank Alm är tillbaka i Mark Baskets damliglag. Han ska tillsammans med  Fredrik Almqvist, dela på ansvaret som sportchef säsongen 2018-2019. Mark håller på att rekrytera ny coach efter Robin Sandberg som flyttat till Högsbo Basket. Ett aktuellt namn för coachjobbet i Kinna lär vara Antonio d’Albero.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.