Med hemvändare i Europa-spel

Telge trappar upp sin sin satsning. Laget har infört morgonträningar och ska utöver spelet i svenska ligan även delta i EuroCup och har i och med det lockat hem guarden Ellen Åström efter ett proffsår Bembiebre, Spanien, samt forwarden Mikaela Gustafsson efter ett par år i  Osnabrück, Tyskland.

– Det var upplägget som Telge har inför den här säsongen och som jag tror kommer vara framöver med att dom ska spela Eurocup känns jättekul. Och så fick jag en bra deal och kändes helt rätt, så jag gick på den känslan, säger Ellen Åström till LT.

Regelverket för Fiba EuroCup säger att de fyra bästa lagen i varje liga kan anmäla sig, för Telge som tog sig till SM-semifinal (föll där mot Luleå med 0-3) innebär det att laget kommer att få kvalspela för att ta sig in i huvudturneringen med gruppspel i EuroCup.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.