Ny tidsfrist för BSKT-stjärnor

Herrligalaget Umeå BSKT gjorde två fynd inför förra säsongen. Arik Smith blev ligans poängkung och utsågs till ”Årets Guard” och Eric Gilchrese på positionen som pointguard hyllades för sitt sätt att leda laget till bästa säsongen någonsin.

De två amerikanerna Arik Smith och Eric Gilchrese söker nu båda nya jobb – fast de redan har kontrakt med Umeå-klubben för säsongen 2018/2019.

– Både Arik och Eric har fått möjligheten att se sig om efter andra klubbar, i deras avtal med oss har vi gett dem förlängd tid fram till den 15 juni innan de måste bestämma sig, förklarar Umeå BSKT:s sportchef Luca Romano.

Mer läsning: Mera tid för stjärnorna

Arik Smith har själv siktet inställt på större ligor i Europa än den svenska. Det finns samtidigt uppgifter om att andra svenska klubbar har intresse av de båda Umeå-stjärnorna. Enligt olika källor ska BC Luleå ha ögonen på Smith och att Södertälje Kings kan vara ute efter Gilchrese.

– Både Arik och Eric är väldigt duktiga spelare, så självklart finns det andra klubbar som är intresserade, säger Luca Romano.

I kontrakten med Umeå BSKT, som gäller 1 + 1 år, har de båda stjärnorna en öppning med så kallad utköpsklausul. Om de hittar ny klubb så innebär det att spelarnas nya arbetsgivare måste betala en ”buy-out”-summa pengar till Umeå-klubben. Sportchef Romano uppger inte några siffror utan nöjer sig med att säga att det handlar om rejäla belopp.

Hur går det för övrigt med Umeås lagbygge inför 2018/2019?

– Vi jobbar på för fullt, men har ingen brådska. Vi kan vänta med en del saker ända in i augusti, säger Luca Romano.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.