Wonderboy tredjeval i draften

Den heta tonåringen från Slovenien, Luka Doncic, kallad ”Wonderboy” lämnade Real Madrid och flög över Atlanten till NBA-draften. När klubbarna gjort sina val så landade den 19-årige guarden i Dallas Maverics efter en deal där han plockades som trea i draften av Atlanta Hawks – för att lämnas över till Dallas som bland annat gav tillbaka med draftens femtenamn Trae Young, guard från Oklahoma State.

Luka Doncic kommer i Mavericks att få spela tillsammans med tyske veteranen och legenden Dirk Nowitzki som står inför sin 21:a raka säsong som NBA-spelare i en och samma klubb (ett rekord).

Givetvis har den unge europeiske spelaren väckt en del frågetecken på sina håll i landet där USA är först, störst,  bäst och vackrast. Exempelvis har Charles Barkley sågat Doncic och sagt att den som blir MVP som 18-åring måste ha mött ”skitdåligt motstånd”.

Luka Doncic kontrakterades av Real Madrid som 13-åring och debuterade i A-laget redan som 16-åring, han vann 2017 EM med Slovenien och blev i år mästare i både EuroLeague (MVP i slutspelet) och mästare i Spanien (MVP i spanska ligan).

– Grabben har vunnit allt som går att vinna i Europa och har gjort det vid så unga år att det saknar motstycke. Hans position är att vara på golvet, sätta upp spel och göra folk bättre, säger Dallas Mavericks coach Rick Carlisle som betraktar Doncic som en startspelare i NBA.

I nattens NBA-draft valdes som väntat centern DeAndre Ayton (Arizona) som etta av Phoenix Suns. Som tvåa valdes forwarden Marvin Bagley (Duke) av Sacramento Kings.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.