Klart: Umeå BSKT värvar

Då har Umeå BSKT klart med sitt första nyförvärv inför säsongen 2018/2019.

Det blir en svensk spelare som ersätter importen Nick Schlitzer på position tre. Skarpskjutande Daniel Eliasson med rötterna i Kalix lämnar Nässjö och flyttar norrut igen.

– Umeå är en klubb som tagit steg framåt varje säsong och det är alltid kul att komma till en sån klubb. Men framförallt så kommer man ju närmare Sockenträsk så nu är det bara 40 mil kvar hem!, säger Daniel Eliasson i ett pressmeddelande.

25-åringen som mäter 191 centimeter kan spela både som shooting guard och small forward, Han kommer närmast från två år i Nässjö Basket – där han senaste säsongen spelade 12 min/match och snittade på det sex poäng, en retur och 0,5 assists.

Tidigare i karriären har han bland annat fyra ligasäsonger med Sundsvall Dragons.

– Daniel är ett hårt arbetande spelare som har varit med i toppen av svensk basket i många år. Han är en skarp skytt med ett mycket högprocentigt skott, precis vad vi behöver, säger säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

– Daniel är känd för att träna mer och hårdare än andra. Han är en norrländsk krigare, en kille som aldrig ger upp oavsett vad som händer, säger sportchef Luca Romano.

I Umeå BSKT kommer Daniel Eliasson i första hand att jobba på position tre – där Umeå sedan tidigare har klart med Chris Singateh från Gävle.

x x x x x

Uppdatering: Denna dag meddelar Nässjö Basket att klubben hittat en ny skytt på college i USA. Det handlar om shooting guarden Marquis Jackson från Ohio Christian University, ska mäta 196 cm. Nässjö beskriver amerikanen som en säker skytt, snabb pålitlig avslutare, samt bra bollbehandlare som även kan användas på position ett.

Skolan är ett mindre college och laget spelar inte på högre nationell nivå. I statistiken från säsongen 2016/2017 (NAIA MBB) hade i alla fall Marquis Jackson fina 43,6 procent på treorna och snittade 24,3 poäng per match, samt 5,2 returer och 5,8 assists. Återstår att se om skytten blir ett fynd för den svenska ligan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.