Silly: Guldveteran kör på

Norrköping Dolphins har sedan tidigare klart med fortsättning för Johnell Smith och Jocke Kjellbom. Nu kommer beskedet att även en tredje guldveteran kör på. Vi snackar förstås Micke Lindquist, 35, som på åtta säsonger i Norrköping tagit tre SM-guld.

– Faktiskt så har kroppen känts starkare och bättre de senaste tre, fyra åren. Jag är inte klar liksom. Vi avslutade ju också med SM-guld och det gav mersmak, säger Micke Lindquist i ett pressmeddelande. Han säger vidare så här om Dolphins spel i Champions League;

– Roligt. Jag har spelat ute i Europa innan och vet att det blir ett annorlunda tänk som spelare. Det blir fler matcher och vi behöver vara extra fokuserade. Det är snabbare och starkare spelare där man blir straffad direkt om man gör ett misstag. Det är en högre lägstanivå, men jag tror vi kommer lyckas bra.

Förra säsongen spelade Micke Lindquist 39 matcher och gjorde då drygt 32 minuter på golvet i varje omgång. Han snittade 12,8 poäng, 2,6 returer och 2,6 assists.

Totalt i karriären har det blivit tio ligasäsonger, åtta i Norrköping, en i 08 Stockholm och en i Sundsvall. På totalt 405 ligamatcher har han 37,6 procent från trepoängsland. Genom åren har det blivit inte mindre än 78 seniorlandskamper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.