Klart: Från Umeå till Uppsala

Den tidigare Umeå-spelaren Nathan Dawit har under silly season förknippats med Uppsala Basket. Nu är det klart att shooting guarden blir Uppsalas första nyförvärv inför 2018/2019 och därmed ligatruppens andra spelare – efter Axel Nordström.

– ’Vi är otroligt glada över att få hit en spelare och person av Nathan Dawit’s kaliber, såväl som vi är glada över att kontraktsskrivandet är igång. Det kommer mer,  säger Johan Immelgård, klubbdirektör i Uppsala Basket.

Nathan Dawit råkade under sin tid i Umeå ut för en svår knäskada som förstörde en hela säsongen 2016/2017. Senaste säsongen 2017/2018 var han tillbaka och gjorde 24 matcher, speltid drygt 17 min/match och ett snitt på 6,5 poäng, 1,6 retur och 0,9 assists. Före knäskadan hade han säsongen 2015/2016 i Umeå ett snitt på 12,6 poäng, 2,9 returer och 1,8 assists, då lirade Nathan 31 min/match (29 matcher). Tidigare i karriären har han även spelat ligabasket med 08 Stockholm och Solna Vikings.

x x x x x

Så här på sena onsdagskvällen tar vi även med rapport om ett väntat besked. Landslagsguarden Valter Lindström kör ännu en säsong med Södertälje Kings.
– Det känns verkligen som vi har nåt på gång och jag ser fram emot att fortsätta utvecklas i Kings. Det är den enda klubben i ligan som utvecklar internationella spelare hela tiden och spelar i Europa varje säsong, säger Valter Lindström till klubbens hemsida.

Förra säsongens Valter-stats: 36 matcher, 27 minuter, 11,6 poäng, 2,3 returer och 3,4 assists.

x x x x x

Från damernas liga noteras att stabila poängmakerskan i basketettan, Evelina Svensson (snitt 18 poäng i Malbas), tar klivet till ligan för spel med IK Eos i Lund.
– Evelina är inte bara en poängplockare, utan tillför också energi, både offensivt och defensivt. Dessutom passar hon bra in i gruppen, vilket också är ett plus, säger coach Kevin Taylor Lundgren till Eos Facebooksida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.