Nya Umeå-stjärnans skada

Umeå BSKT:s nye Umeå-jänkare Josh Greene har presenterats som en spelare som ska kunna vara ett av de bästa nyförvärven till ligan.  På de senaste träningarna har det dock inte gått att värdera något av detta då guarden åkt på en fotskada och inte kunnat delta i övningarna ute på golvet.

– Vi var på Sports Medicine i dag och det var ingen fraktur, utan handlar om en stukning av vänstra foten, förklarar Umeås sportchef Luca Romano.

Med lite vila och tejp ska det med andra ord inte vara någon fara på taket.

Noterat i övrigt från BSKT:s basketträningar är att David Jallow (förra säsongen i Italien) finns med, men att Fredrik Björnsson saknas.

– Björne kommer att spela med Iksu i år, han behöver spela och vi kan inte garantera honom speltid. David tränar med oss i väntan på annat kontrakt, förklarar Luca Romano.

Det kommer att dyka upp andra ansikten på BSKT:s träningar framöver.
– Vi pratar med Ninib Masso som kommer till Umeå den andra september, tanken är då mest som en träningsspelare som kan matcha André Nilsson. Amir Mohamadi kan på grund av jobbet bara spela division två i år.

Något mera på gång?
– Från och med den 30 augusti kommer Gordan Glomazic att träna med oss, han är pojkvän till Abigail (Asoro A3 Basket), en forward på 198 cm som kommer från Serbien/Montenegro, det är alltså inte någon EU-spelare så han kan kan inte spela med oss (BSKT har tre amerikaner).
– Vi får se hur det blir längre fram, om han ska vara med oss tar han i så fall den plats som träningsspelare som tidigare var tänkt för Jerrah Young, säger Luca Romano med syftning på  den tryout-amerikan som från Vasa i Finland var på väg till Umeå för studier, men som fick ett bra jobberbjudande och valde civil karriär.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.