Schackdrag för att slippa böter

Uppsala Basket har som bekant inte lätt att få ihop sitt herrligalag. I seriepremiären borta mot Borås tog klubben till ett schackdrag för att slippa böter.

Basketbollförbundet har en lång lista över saker som ger klubbarna böter, en sådan sak är kravet på minst tio spelare som måste dyka upp till ligamatch. Det grejade egentligen inte Uppsala…. men kläckte den lista planen att ändå sätta en tionde gubbe på bänken.

Erik Gillberg. Namnet verkar kanske bekant. Inte för hans stats som basketspelare – men väl för hans arbete som skribent på klubbens hemsida. Gillberg satt ombytt på Uppsalas bänk som ersättare för icke spelklare amerikanen Xavier Cannefax.

– Alla papper är inte klara med Migrationsverket men vi hoppas att det är löst till helgen. Då fick Erik hoppa in och gjorde det bra på bänken, han var mest nöjd över att det inte blev någon speltid, säger coach Jens Tillman till UNT.

P.s. 1
Nu väntar Bloggen bara på att BC Luleås coach Peter Öqvist dressar Max Wiik.

P.s. 2
BC Luleås flitige kommunikatör Max Wiik meddelar; ”Jag har haft en bra träningssommar och tappat tolv kilo sedan i mars. Väntar bara på att Peter ska kalla på mig. Jag är redo”.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.