Umeå utspelat i bronsmatch

Nadezhda Orenburg mot A3 Basket Umeå i bronsmatch i UMMC Cup. Det slutade med stora ryska siffror. Umeå blev utspelat med en tredje quarter av Titanic-klass.
Slut: 87-57 
(25-13, 20-22, 26-6, 16-16).
Umeås poäng: Ama Degbeon 16, Tayler Mingo 14, Alyssa Lawrence 12, Hollie Mershon 6, Abigail Asoro 5, Sandra Hansson 4.
Bäst i Orenburg: Brionna Jones 23. I övrigt åtta olika spelare mellan 4-11 poäng.

Spelarbetyg Umeå – två godkända.
Alyssa Lawrence spelade 27 minuter, sköt sex av sex från golvet och var ”bara” minus åtta i plus/minus.
Ama Degbeon sköt sju av elva, 16 poäng totalt, och tog sex returer.

Coachens kommentar:
– Så här kan det inte se ut, i tredje quartern ger vi bort allt vi krigat för. Vi gör där sex poäng på tio minuter, det får inte hända oavsett motstånd. Visserligen är det försäsong, men det här var ingen positiv sista träningsmatch och det finns inga ursäkter. Vi tränar bra, bor bra, äter bra, men många spelare underpresterar, säger Janne Enjebo.

Mer läsning: Krismöte efter cupfloppen

x x x x x

Så här var matchrapporteringen:

Denna match nästan tomt i hallen – då publiken väntar till finalen mellan hemmalaget UMMC Ekaterinburg och ungerska Sopron senare i dag.

Bronsmatchen lite extra intressant då lagen senare i höst kan hamna i samma grupp i EuroCup.

Umeå startar med  Tayler Mingo, Hollie Mershon, Ama Degbeon, Alyssa Lawrence och Abigail Asoro.
Orenburg: Shilova, Fedorenko, Ygueravide, Tikhonenko, Maiga.

Första quartern: 25-13.
Jämn inledning 5-5 efter tre minuter. Koop har ersatt Degbeon i ett första byte. Mershon har sänkt matchens första trea. Nadezhda tuffar till sitt försvar och sänker sina egna öppna skott. 15-9 efter sex minuter. Sandra Hansson in för Lawrence. Issa Edholm in för Mershon. Ksenia Tikhonenko spelar målvakt under egen korg. Umeå har svårt att göra poäng. 19-9. När Tikhonenko går ut kommer lika stora amerikanskan Jones in för ryska laget. Från bänken kommer Novikova in och skjuter en trea. 24-13. Det ser tyvärr ganska rörigt ut i A3. En foul på Hansson bedöms som osportslig, två kast och boll från sida för Orenburg. Ger dock bara en poäng till 25-13.
Notering: Tiffany Brown är inte vara med i dag. Hon finns inte ens på bänken. Uppdatering: Brown har med godkännande av klubben rest till USA för att närvara vid sin bästa kompis bröllop.

Andra quartern: 20-22.
Lisa Koop visar ingen särskild försäsongsform. Har svårt att hitta position och missar skottförsök. In i spel nu även Danielle Elvbo.  Läget 30-19 tre minuter in i andra. Sett till spelet har Umeå ännu en del jobb med att länka ihop de nya spelarna med gamla gänget. Det är ju även så att det den här säsongen taktiskt är nyheter med ”Janne Enjebo”-style fullt ut. De här träningsmatcherna är nyttiga, men kanske mer med tanke på Europa-spel än svenska ligan – där det inte finns några lag som ser ut som de här ryska med flera fyrtorn. Ställning mitt i Q2 är 34-25. Senaste poäng av Mershon.
A3 försöker spela ”mindre/snabbare” utan Koop, det leder förstås till en del intressanta matchningar. Orenburg utnyttjar verkligen sin storlek och går till 40-25. Coach Enjebo måste ta timeout. 40-29 efter trea av Mershon. 40-31 av Degbeon. Rysk timeout. Asoro offensiv retur och poäng 40-33. Umeås ”starters” har bra flyt några minuter. Nya insidepoäng för Orenburg ger försprång i paus.

Halvtid:  Nadezhda Orenburg – A3 Basket Umeå 45-35

Tredje quartern: 26-6.
Tuff rysk start till 50-35. Det ser ut att bära iväg här. Den ryska ligatrean spelar aggressivt, rör bollen snabbt och gör få misstag. Det skiljer många centimeter och kilon där ute. Timeout Umeå vid 58-39 fyra minuter in i tredje.
Nä. Detta är över. Vips 69-41. Orenburg håller full koncentration. Umeås spelare har inte mycket att hämta. Q3 är utklassning. Coach Enjebo tar ny timeout. Mershon har gått till bänken och verkar ha någon sorts känning i höger knä, ispåse fram.
Ställning inför sista: Orenburg-Umeå 71-41.

Fjärde quartern: 16-16.
Domarna skulle lika gärna blåsa av detta. Inte mycket fokus, mest slarv. Koop bänkad. Umeås intresse har flyttats till destination Göteborg och svensk ligapremiär borta mot Högsbo på lördag. Issa Edholm kliver av med vad som kan vara en lättare fotvrickning.
Orenburg fortsätter med sitt stentuffa försvar och skaffar sig lagfoul vid ledning med 30 poäng. Som i övrigt internationellt spel är domarna hårda på rörliga screen.

Slut:  Nadezhda Orenburg – A3 Basket Umeå 87-57
(uppdaterat,
i tv-sändningen uppgavs 87-55, men det officiella matchprotokollet visar resultatet 87-57).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.