Coachen om sin ursäkt

Efter svidande 95-98 borta i tajta premiären mot Jämtland har Umeå BSKT ställt om siktet mot första hemmamatchen där Borås Basket kommer på besök på fredag kväll – med Umeås nya starttid (18:04).

Först och främst ska efterspelet till utvisningen i Östersund redovisas.
– Jag har bett laget om ursäkt över min sena tekniska foul även om jag till denna dag inte förstår vad som hände, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Mer läsning: Har bett laget om ursäkt

En ligadebutant som drog på sig fyra foul på nolltid är Umeås nya jänkare Devon Williams.
Har han fått någon särskild coachning inför nästa match?
– Jag har pratat med Devon som snabbast, men jag tror inte det är något att övertänka, han var lite för taggad och tog några dumma fouls. Omar (Krayem) har suttit i hans öra hela veckan om att göra rätt grejer och samtidigt spela med hög energi. Så jag tror att Devon kommer komma in i sitt spel så småningom men vi visste när vi tog hit honom att det var ett långsiktigt projekt, säger Jesper Gustavsson.

Umeå är inte blyga när det gäller trepoängsskytte (28 försök mot Jämtland). Borås vräkte iväg 34 långskott vid stora premiärsegern hemma mot Uppsala. Båda lagen vill spela snabbt.
Har vi en ren skytteduell att vänta?  Run and Gun är Fun?
– Vi letar inte treor ur våra spel, men det kan bli en hel del skott utifrån när andra lag hjälper hårt på Dre (Mathieu), Josh (Greene), André (Nilsson), Egal (Saleman) som konstant tar sig in i färgen. Borås letar verkligen efter treor, för oss är det mer en produkt av att vi skapar grejer inside. Borås har i år ändrat sitt spel och ser mer ut som vi gjorde förra året med snabbare spel och två små duktiga amerikanska guards.

Mike Moore är den Borås-spelare som ni och Umeå-publiken får ha mest koll på?
– Svårt att döma efter en match mot Uppsala, vi tror oss kunna lösa både 1-1 och Pick and pop-frågan bättre och straffa honom i defense lite mer än vad de kunde. Men självklart är Mike Moore med på vår scouting och vi kommer få alla deras offensiva hot att jobba för sina skott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.