Färdigcoachat i blågult

Den pinsamma förlusten mot Danmark i förkvalet till EM-kvalet blev droppen.

Nu får svenska herrlandslagets förbundskapten Vedran Bosnic lämna uppdraget.

– Vi ser ett behov av en ny röst men vill samtidigt tacka Vedran för allt han har gjort för svensk basket, säger SBBF:s ordförande Mats Carlson i ett pressmeddelande.

– Vedran har under sina fyra år gjort en oerhörd insats för svensk basket, inte minst när det gäller professionalismen i seniorlandslaget, han har tagit oss till en högre nivå. När vi idag väljer en annan riktning handlar det inte om resultat eller kortsiktig prestation, utan snarare om att vi ser behovet av en ny ledarröst inför EM-kvalet 2021, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

Nästa kvalmatch för de svenska basketherrarna spelas den 29 november mot Vitryssland.

Förbundet meddelar att ”Processen med att rekrytera en ny förbundskapten startar omedelbart.”

Bloggens kommentar: Detta betyder i klartext att arbetet med att ersätta kickade Bosnic redan varit i gång ett tag. Givetvis finns ett antal kandidater på listan redan nu. Tidsaspekten är förstås ett problem. Vilka är tillgängliga med kort varsel? Damlandslagets nya coach togs in från Frankrike. Går förbundet den internationella vägen även med herrlaget? Behöver inte vara någon dum idé.
Den fräcka tanken vore att överraska… Undertecknad lunchade härom dagen med bloggkollega Peter Lindvall (NSD) och han kastade ur sig namnet David Visscher!  Kanske praktiskt omöjligt, men en rätt skön tanke. Guldcoachen från Plannja och Luleå Basket vet hur man når resultat.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.