Umeå laddar om

Damerna i A3 Basket Umeå laddar nu om efter EuroCup-premiären där det mesta såg väldigt bra ut fram till sista åtta minuterna mot turkiska Botas.

– Vi kan hålla huvudena högt, vi bjöd upp ordentligt så länge vi orkade. Vi kan ta med oss allt det positiva. Stämningen är god och vi kan se vad vi har att jobba vidare med, inte minst försvarsmässigt, säger coach Janne Enjebo.

– Det gäller att kunna kombinera att försvara både färgen och kunna kliva upp kontrollera trepoängslinjen. Mot bra lag som Botas märks det när de steppar upp och spelar innanför tröjan, då kommer våra misstag.

Bloggen flikar här in att det innan Botas kom till Umeå fanns något frågetecken eftersom laget just innan torskat med ungefär 20 poäng hemma mot Hatay i turkiska ligan. Men nivån på de bättre lagen i Turkiet är hög. Hatay håller hus i EuroLeague och vann i går torsdag med 88-80 mot Avenida från Spanien. Avenida med Elin Eldebrink, som dock hade en halvtung kväll med 1 av 8 från golvet. Tack vare bra straffkast blev det åtta poäng för henne.
Turkiska Cukurova som spelar i Umeås EuroCup-grupp inledde med bekväm hemmaseger 89-68 mot Beroe från Bulgarien. Då passade ändå Cukurova på att fördela speltid vitt och brett.

– Jag ska kika på filmen och se närmare på hur Cukorova och Beroe spelar, men känslan är oförändrad att det är Beroe som vi i första hand kan vinna mot. Men vi har dem på bortaplan kommande torsdag, så då vi se, det lär krävas  riktigt bra insats, säger Janne Enjebo.

Allra närmast har Umeå hemmamatch (söndag) i svenska ligan mot Norrköping Dolphins.
– Vi tränar fredag, lördag och snackar då lite mer om Norrköping. De har de senaste matcherna saknat Sofia Pelander som insidehot, så vi får försöka försvara trepoängslinjen bra.

Noterbart: Dolphins vassa guard Shaylen Burnett snittar 22 poäng, 12,3 returer och 3,3 assists per match.

Kommande matcher för Umeås damer :

2018-10-28 söndag 16:00 A3 Basket Umeå-Norrköping Dolphins, Umeå Energi Arena
2018-11-01 torsdag 17:00 Beroe, Bulgarien-A3 Basket Umeå, Beroe.
2018-11-07 onsdag 19:00 A3 Basket Umeå-Cukurova, Turkiet, Umeå Energi Arena
2018-11-09 fredag 19:00 Visby Ladies-A3 Basket Umeå, ICA Maxi Arena

– Ett ganska intensivt schema, konstaterar Janne Enjebo.

x x x x x

Svenska mästarlaget Luleå Basket puttrar på med sitt lagbygge i mer stillsam takt – då klubben avstår spel i EuroCup. Två svenska ligamatcher har Luleå här närmast;

I kväll torsdag 26 okt. 19:00 Luleå Basket-Mark Basket, Luleå Energi Arena
2018-11-04 söndag 16:00 Norrköping Dolphins-Luleå Basket, Stadium Arena A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.