Kissprov och eftersnack

Okej. Dags för lite efterskörd till ligamötet A3 Basket Umeå-Norrköping Dolphins.

x x x x x

Söndagens dopningsprovs-drama:  Efter ligamatchen gjorde en patrull utsänd av Riksidrottsförbundets dopningskomission stickprovstester. En av de utvalda – Dolphins Lovisa Hjern fick då problem med kissprovet. Tiden gick och gick utan några droppar. Avgång för Norrköpings flyg från Umeå närmades sig mer och mer. Det slutade med att testpatrullen till slut släppte iväg spelaren som inte kunde kissa.  Så det blev inget att analysera denna gång.

x x x x x

Umeås coach Janne Enjebo var nöjd och inte nöjd.
– Jag är nöjd med vinsten, det var en match som skulle spelas. Men det finns mer att önska, särskilt försvarsmässigt. Vi bör ha bättre koll när de bara har två spelare som gör allt.

A3 hade även problem med sitt zonanfall.
– Det blev att vi tog den enkla vägen och sköt flera tidiga skott utifrån i stället för att ha tålamod och få in bollen inside till spelare som då tagit position och är redo att visa att de vill ha bollen. Vi spelade överlag för mycket på hälarna, säger Janne Enjebo, som tillägger;
– All heder åt Norrköping som var mer hungriga än oss!  Ett lag med härlig inställning och just nu spelar de bättre än det lag de har. När de får alla spelare friska kommer de att ha djupet också!

x x x x x

Umeås Hollie Mershon gjorde comeback. Säsongens första svenska ligamatch för amerikanskan. Hollie spelade 19 minuter och 22 sekunder, hon hade åtta poäng, sex returer och en assist. Lite ringrost märktes då hon inte fick i något av sina tre försök till trepoängsskott, något som normalt är hennes specialitet. Hon var i topp på planen med +15 i plus/minus. (Delad topp där – även Abigail Asoro hade +15).
– Jag ska inte spela mer än 20 minuter, men det beror också lite på hur matchen ser ut. Det kändes bra och, ta i trä, jag kände ingen smärta, säger Hollie Mershon.

Mer läsning: Stjärnan tillbaka utan smärta

Bilden: Hollie Mershon tillbaka i spel. Foto: Peter Hegethorn.

x x x x x

Norrköpings coach Jurgita Kausaite var nöjd och inte nöjd.
– Vi gjorde en bra match och jag är inte jättebesviken över förlust mot Umeå, vi höll dem under 75 poäng och det är bra. MEN jag har några spelare som jag f-n vill ha ut ur bekvämlighetszonen. Om man inte ens tittar på korgen utan bara vill skicka bollen vidare… det går inte att spela som kycklingar, det här är på elitnivå! Nyckelfrågan till alla spelare är ”Vad ska du göra för laget?” En del avslut vi tar… är inte alls bra. Bara skicka i väg bollen och be till gud.

Dolphins har för dagen bekymmer med sargad trupp. Viktiga Sofia Pelander är i alla fall borta ett par veckor till.
– Vi har fått träna med bara sju spelare och laget är inte alls klart, Burnett är bra men känner inte alla ännu och formmässigt blir hon bättre för varje match, säger Jurgita Kausaite, som tillägger;
– Jag gillar Umeås lagbygge. de har kapacitet för mer. Det är klokt av dem att avvakta med vilken spelare de ska ta in, beroende på hur det utvecklar sig med Hollie Mershon. Vi ska egentligen inte tävla med Umeå och Luleå, vår sak är mer att göra upp med lag som Telge, Alvik, Eos…

x x x x x

Läget i damligatabellen
1. A3 Basket Umeå       5/0  10
2. Alvik Basket              5/0  10
3. Luleå Basket             4/0   8
4. Telge Basket              4/1  8
5. Norrköping Dolphins  3/2  6
6. IK Eos                        2/2  4
7. Högsbo Basket          1/3  2
8. Wetterbygden            1/3  2
—————————————-
9. Visby Ladies              0/4  0
10. Mark Basket            0/5  0
11. Uppsala Basket       0/5  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.