Hoppfulla unga lirare trivdes

Nu finns ett uppfriskande reportage att läsa i VK. Ett team var på plats under helgens Easy Basket i Umeå.  Resultatet nu publicerat både i papperstidning och på webb.

Lina Mahmoud, 8 år, gillade att ”göra bra mål och passa mycket”.
”Jag har inte spelat så mycket men tittat mycket när tjejerna spelar (ligalaget A3 Basket). De är bra och jag kanske kan börja där sen”.

Femteklassaren Mindina Wijayatunga gillar att dribbla och göra moves. Han kan i framtiden tänka sig att spela i Umeå BSKT eller i NBA – där har han idolerna Steph Curry och LeBron Lames: ” Lebron dunkar och hoppar skithögt och Curry skjuter många trepoängare”.

Bland Umeås egna stjärnor på plats vid Easy Basket-premiären fanns Egal Saleman:  ”Det här är hur roligt som helst, jag minns själv när jag var liten, och började med EBC. Det kallades inte så då, men man fick spela mot varandra och så fick man se ligaspelarna. Det var så jag blev peppad på att fortsätta spela för att det var coolt och roligt, och förhoppningsvis är det likadant för de här.”

Hela reportaget går att kolla in här

Bilden: Lina Mahmoud tycker inte att det spelar någon roll vilka som vinner. ”Om de vinner gratulerar vi dem, vinner vi så är det bra, det spelar ingen roll, det är bara kul att spela.”
Foto: Evelina Rönnbäck/VK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.