Umeås nyförvärv redo

Umeå BSKT:s nyförvärv Sade Aded Hussein ska bredda truppen och förstärka laget nära korgarna.

Ett nyförvärv som går in i laget redan i fredagens hemmamatch mot Jämtland Basket.

Den 25-årige fransmannen mäter två meter och några centimeter, 2.06. Han har flera års erfarenhet av spel i hemlandet Frankrike och andraligan pro B. Förra säsongen i LeHavre – och då ringer klockorna. Japp – där lärde han känna Omar Krayem och på stjärnans rekommendation och lockrop har Sade Aded Hussein landat i Umeå.

Tidigare i höst hade Sade ett kortare avtal med några matcher i Pro B-klubben Saint-Chamond. Han spelade där senaste matchen så sent som den 3 november.

Mer läsning: Nyförvärvet om första intrycket

Umeås nyförvärv gjorde förra säsongen 34 matcher för LeHavre i franska pro B-ligan. Det blev där i snitt tolv minuter per match med fem poäng och tre returer.

Umeås coach Jesper Gustavsson om att få in en ny stor kille i truppen;

– Det betyder mycket, Egal (Saleman) och André (Nilsson) har fått gå onödigt tunga minuter och Devon (Williams) har inte riktigt kommit igång lika fort som vi trott och förväntat oss.

Umeå mötte Jämtland borta i ligapremiären, då föll BSKT i en rysare med siffrorna 95-98 och då hade Umeås stora problem med Östersunds-gängets store Evariste Shonganya. I morgon kväll fredag är det returmöte i Umeå. Då med en spelklar Sade Aded Hussein.

Bilden: Coach Jesper Gustavsson välkomnar Sade Aded Hussein till Umeå.
Foto: Peter Hegethorn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.