”Detta kan bli ett roligt minne”

Massor av flygstrul, sämsta tänkbara förberedelse – då gick A3 Basket Umeå ut och tog kommandot i bortamatchen mot Botas Spor i Ankara.

– Någon gång längre fram kan detta bli ett roligt minne. Väldigt bra av laget att stå beredda att spela efter en riktig helvetesresa. Ingen klagar, det här en en bra grupp säger coach Janne Enjebo.

Matchen mot Botas rann i väg på slutet, det blev 89-67.
– Så länge vi var fräscha kunde vi matcha dem, vi behöver inte skämmas över att Botas vann sista perioden med 16 poäng. Vi kom till skottlägen även i slutet, men missade när vi var trötta. Jämför med vår tmöte i Umeå försökte vi denna gång dra ned på tempot, men orkade inte hela vägen då de har mycket djupare lag än vad vi har och var också bra på att hitta avslut både inside och utifrån när vi satte upp en zon. De har bra spelare på olika positioner.

Mer läsning: Europaspelet en helvetesresa

Efter en middag på hotellet i Ankara blir det ännu en kort natt för A3-gänget. Avresa 04.00 med buss för att ta sig till den flight som (förhoppningsvis) ska gå enligt tidtabell 07.00 med destination till Minsk i Vitryssland, via mellanlandning i Kiev, Ukraina.

Två nya matcher väntar i EWBL lördag/söndag.
– Vi får ta oss an det också. Nu mot Botas blev det 33 minuter för Hollie Mershon och det var kanske fem-sex minuter för mycket, men som matchbilden var så behövdes hon där ute. Jag försökte spara på Abigail Asoro (18 min) och Alyssa Lawrence (22 min), förklarar Enjebo.

Bästa spelare mot Botas?
– Tiffany Brown höll ihop det hyfsat bra och Ama Degbeon krigade på.

En notering: På lördag spelar Umeås damer något av gruppfinal i europeiska ligan EWBL. Borta mot Tsmoki-Minsk.

Det vitryska laget behöver inte resa dessa dagar utan spelade i kväll hemma även i EuroCup och fick siffrorna 66-74 mot turkiska Besiktas.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.