Sjukt och dålig disciplin i BSKT

Sjukdomsdrabbat och dåligt disciplinerat Umeå BSKT var i långa loppet utan chans i Östersund.
Helt okej i första halvlek. Närmast katastrof i andra halvlek.

– Vi kände inför matchen att vi var taggade och vi försökte kriga med de grabbar vi har i dag. Men Jämtland kom ut bra i tredje perioden och stängde matchen och då fick vi det kämpigt med energin. Vi har haft en turbulent säsong och jobbigt med självförtroendet och då är det lätt att vika ned sig när det går tungt och Jämtland har medvind inför sin stora hemmapublik, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Jämtland–Umeå BSKT 118-85 (28–21, 25–28, 38–16, 27–20).
Poäng
Jämtland: Nicholas Paulos 23, Teyvon Myers 15, Oliver Gehrke 15, Evariste Shonganya 14, R.T. Guinn 13, Daniel Johansson 12, Gustav Hansson 11, Adam Rönnqvist 10, Alexander Yemane 5.
Umeå: Andre Hollins 19, DeAndre Mathieu 18, Alex Varytimiadis 14, André Nilsson 14, Josh Greene 10, Chris Singhateh 8, Albin Frank 2.
Publik: 1 673 i Östersund.

Bloggen noterar: Provspelande amerikanen Andre Hollins gjorde 19 poäng och det var på sitt sätt ett fall framåt – men han hade samtidigt inte mindre än minus 38 i plus/minus.
Plusgrej: Umeå höll turnovers nere på endast nio stycken.

x x x x x

Inför sena fredagskvällens ligamatch mellan Jämtland Basket och Umeå BSKT är det lite sjukt läge i Umeå-truppen.

På sjuklistan denna dag Egal Saleman och Daniel Eliasson. Till spel kommer inte heller Omar Krayem som är i träning, men väntar lite till innan han spelar match igen. Rami Ghanem rehabtränar en fot och Nils Botold är på landslagsläger med U18 i Södertälje.

Uppkast i sporthallen i Östersund är klockan 20.04.

Startfemman för Umeå är: Albin Frank, DeAndre Mathieu, Andre Hollins, Alexandros Varytimiadis och André Nilsson.
Från bänken: Josh Greene, Chris Singhateh, Anton Leth.
Hemmalaget Jämtland börjar med: Teyvon Myers, Gustav Hansson, Nicholas Paulos, R.T. Guinn och Evariste Shonganya.
Från bänken: Adam Rönnqvist, Daniel Johansson, Adam Johansson, John Pålsson, Oliver Gehrke, Alexander Yemane.

Domartrion leds av Rickard Eriksson.

Första quartern: 28-21
Tidigt 7-2 för Jämtland. Seg start för Umeå. Albin Frank ut efter knappt tre minuter på grund av en smäll mot ansiktet, såg ut att ta mot ögonbrynet. In Josh Greene. Redan vid 9-4 måste coach Jesper Gustavsson ta matchens första timeout. Anfallen ser inte särskilt strukturerade ut, det blir till slut mest enmansförsök.
5 min spelat: 13-8. Chris Singhateh avlöser Hollins som small forward.
Adam Rönnqvist och Oliver Gehrke hör till hemmalagets tidiga inhoppare.
Albin Frank har fått bandage runt huvudet och kommer in igen. Nilsson ut och Umeå har en liten uppställning. Läget 16-13. Blir 20-13. Umeå kommer så nära som 20-19! Men Jämtland hinner med litet ryck i slutet av Q1.

Andra quartern: 25-28
Ledningen på runt 8-10 poäng för hemmalaget håller i sig. Daniel Johansson är stekhet för Jämtland. Mitt i andra perioden ny timeout av Jesper Gustavsson. Nu är det läge för snack om det defensiva jobbet. 43-32 på tavlan.
En notering är att coach Gehrke roterar rejält i laget med fördelad speltid som lär innebära att han har pigga spelare hela matchen. 48-37 tre minuter före paus.
Det blir 48-41. Då tar Gehrke timeout. 1:53 kvar av första halvlek.
Oklart om Jämtland spelare fått för sig att matchen var över? Umeå hämtar ikapp till 49-47. Många straffkast i slutet. Hemmalaget fyra poäng upp i paus.

Läget i halvtid: Jämtland-Umeå 53-49
Lite märklig och inte särskilt välspelad match – men bra gjort av Umeå att hänga med i målprotokollet. Starkt av BSKT att ha endast fyra turnovers.

Tredje quartern: 38-16
Jämtland kommer ut starkt och gör åtta raka poäng. 61-49. Det fortsätter att rasa i väg för Umeå. Ouppmärksamt försvar. Vid 68-53 och femton poängs underläge måste Jesper Gustavsson kalla timeout. 15-4 för hemmalaget på bara lite drygt tre minuter.
Amerikanen Hollins gör ingen vidare match den här gången heller, verkar väldigt orörlig och hänger inte med i försvar. BSKT drar på sig många foul, typ tre på alla spelare i detta läge.
Bäste spelaren i Umeå DeAndre Mathieu har plötsligt spelat färdigt. Han åker på sin fjärde foul och visar med sitt kroppsspråk tydligt att han tycker domarna gör fel – då åker han på en teknisk foul, alltså han femte och då får han lämna banan. Totalt onödigt. Överlag måste Umeå lära sig att inte gestikulera och protestera. Även om det är frustration när det går tungt i en match så är det för dåligt. Disciplin krävs. Mathieu stannar på 18 poäng på 21 minuter.
Den här matchen förlorar Umeå i tredje perioden. Hela 81-59 när Jesper Gustavsson tar ny timeout.
Tredje perioden slutar hela 38-16.
Läget inför sista: Jämtland-Umeå 91-65

Fjärde quartern:
Ska spelas av. Jämtland lirar på mot ett uppgivet Umeå. Hemvändarpubliken i Östersund stortrivs.
BSKT får slicka såren och försöka ladda om – ny match på söndag, då hemma mot Borås.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.