Center klar för mästarna

Mästerlaget Luleå Basket har klart med en ny center. Kristina Alminaite, 205 centimeter lång 28-åring från Litauen –  före detta lagkamrat med Umeås Hollie Mershon (från tidigare säsonger i Kibirkstis 2013/2014 och Utena 2014/2015).

Alminaite kommer närmast från den turkiska ligan. Under den första delen av säsongen spelade hon med Canik Belediyesi Samsun där hon snittade 7,3 poäng, 5 returer och 1,3 blockar per match.

-Vi är jätteglada att Kristina Alminaite väljer att fortsätta sin basketkarriär tillsammans med oss i Luleå Basket. Kristina är en väldigt lång och rörlig center som kommer skapa problem med sin längd och räckvidd för våra motståndare i både anfall och försvar. Kristina är också en stabil, lugn och trevlig person som kommer passa bra in i vårt lag. Vi ser framemot att få Kristina till Luleå och välkomna henne till sitt nytt baskethem, säger Luleås coach David Visscher i ett pressmedelande.

– Kristina har de senaste säsongerna spelat i både spanska och turkiska ligan vilka båda håller mycket hög klass. Jag är övertygad om att hon kommer göra ett bra jobb för oss under resterande del av säsongen. Med hennes 205 cm kommer hon skapa stora problem för våra motståndare. Kristina kommer gör en hel del poäng men framför allt så är hon en riktigt bra skottblockare och returtagare, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.