Dubbelt Umeå i TV

Denna den sista söndagen 2018 blir det dubbelt Umeå i TV.

Sportkanalen/CMore sänder kl 17:30 Telge Basket-A3 Basket Umeå i damligan och klockan 19:34 är det dags för Umeå BSKT-Borås Basket i herrligan.

x x x x x

A3-damerna åkte i går lördag efter storsegern borta mot Alvik direkt till Södertälje. Laget har ingen träning före eftermiddagens match i Täljehallen utan laddar med genomgång inför Telge-mötet. En viktig sak i samband med en matchen är insamling av pengar för ALS-forskning där Södertälje BBK och A3 Basket jobbar gemensamt. Olika företag och samarbetspartners hjälper till, bland annat genom att köpa de speciella engångströjor Umeå-laget ska spela i.

Telge och Umeå har båda spelat i EuroCup före jul, dock med samma facit 0/6. I svenska ligan blir det lagens första inbördes möte den här säsongen. Umeå vann i går lördag mot Alvik med 92-55. Telges senaste ligamatch före jul slutade med förlust (54-72) uppe i Luleå – då spelade Telge utan stjärnguarden Klara Lundquist.
Telge står efter åtta omgångar på 4 vinster/4 förluster i svenska ligan. Umeå har åtta raka vinster.

x x x x x

BSKT-herrarna har tagit sig hem efter sena fredagskvällens förlust borta mot Jämtland.

– Vi laddar upp med vila och video, meddelar coach Jesper Gustavsson inför söndagens hemmamatch.

Någon spelare tillbaka från sjukstugan?
– Danne (Eliasson) borde vara okej, säger BSKT-coachen till Bloggen.

Ligatrean Borås Basket (13 vinster/7 förluster) har som taktik att lägga bombmattor med trepoängsskott. Alla skjuter från trepoängsland och inte minst Marcus Tyus – amerikanen sänkte 8 av 11 treor och gjorde totalt 42 poäng när Borås just före jul vann borta mot BC Luleå.

Umeå BSKT har så här långt haft det kämpigt med facit 5 vinster/14 förluster. Senaste hemmamatchen före jul gav seger med 80-71 mot Nässjö.
Tidigare möten med Borås denna säsong; Umeå-Borås 87-106, Borås-Umeå 113-82.

Till klubbens hemsida har Jesper Gustavsson lagt ut texten inför Borås-matchen;
”Borås hemma har genom åren vart en bra match för oss, däremot så är årets Borås väldigt speciella och har hittills vart en svår nöt att knäcka. I kväll kommer vi mest troligt behöva gå utanför vad vi normalt gör defensivt med tanke på Borås stora spelare är så duktiga att steppa ut och spela långt bort från korgen. Jag är säker på att vi hittar ett sätt att spela Borås denna gången. Tredje gången gillt och med hemmapublikens stöd så tar vi detta.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.