Presenteras inom kort

Fyra dagar före deadline för spelarövergångar kom nyheten att A3 Basket Umeå och Tayler Mingo går skilda vägar.

Det enda rimliga slutsatsen som går att göra är att klubben haft några dagar på sig och inom kort kommer att presentera en ersättare och att det då handlar om en EU-spelare. Tiden är för knapp till att hinna ordna allt med en ny amerikansk spelare, då det i ett sådant fall krävs mycket mer papper, arbetstillstånd från migrationsverket med mera.

Guardstjärnan Mingo då? Hon var i höstas  bara timmar i från att välja en annan klubb i Europa och såg fram mot att spela internationellt med Umeå. Nu blev det inte mycket av det på grund av knäskadan. Bloggens spekulation är att Tayler Mingo nu hittat något nytt jobb ute i Europa och går för det när Umeå är ute ur både EuroCup och EWBL. Det blir intressant att kolla spelarpresentationer för olika ligor de närmaste dagarna. Att Mingo blir kvar i Sverige är uteslutet i detta läge.

Från läktarplats har det inte gått att se några direkta slitningar mellan A3 och Mingo. Comebacken efter knäoperation och rehab skedde så sent som mot Luleå den 31 januari. Förra årets främsta guard fick givetvis börja från bänken även i nästkommande match mot Norrköping. Bloggen kan bara spekulera i att stjärnan kanske inte var helt bekväm med att vara tredjeguard bakom Tiffany Brown och Hollie Mershon – men samtidigt så har speltiden inte direkt skiljt sig åt.  Startande pointguarden Brown har snittat 31 minuter och Mingo har snittat drygt 29 minuter. En tydlig skillnad jämfört med Telge i fjol är i alla fall att det där byggde väldigt mycket på Mingo – medan hon i Umeå haft en roll som ”en i kollektivet”. Sedan är det förstås svårt att veta hur det sett ut om Mingo varit frisk och fräsch hela den här säsongen – som hon till stor del fått förstörd av knäproblemet.

Att det rör på sig på spelarmarknaden bevisas exempelvis av att före detta Umeå-spelaren Mirjana Beronja i dagarna blivit klar för spanska Zamarat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.