Första kullen nya domare

I går söndag var det för södra Västerbotten premiär för Svenska Basketbollförbundets nya utbildning för blivande domare.

– Det är första kullen som går den nya utbildningen ”matchledare B”, det är en kurs med mindre teori och mer praktik för de som ska kunna gå vidare från att leda matcher på Easy Basket-nivå till riktiga matcher, förklarar kursledaren Gustav Pettersson.

– Kursen var fulltecknad med tolv deltagare och alla fick chansen att under praktikdelen en utmaning i att prova på att döma i Västerbottensserien för ungdomslag. Förhoppningsvis ska några kunna gå in och döma sådana matcher här under våren. det var roligt att deltagarna på utbildningen kom från olika orter, säger Gustav Pettersson.

Bilden: Deltagarna kom från Holmsund, Hörnefors, Umeå och Storuman. Längst till höger kursledaren Gustav Pettersson, själv förbundsdomare och tillika ordförande i Västerbottens Basketdistriktsförbund.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.