Klart: Umeå tar in stor spelare

Umeå BSKT passar innan transferfönstret stänger på att plocka in en stor spelare. det handlar om ännu en ”återvändare”.

Povilas Gaidys, 208 cm, från Litauen, spelade med Umeå 2013/2014, när klubben tog steget upp till basketligan.

Han kommer nu närmast från spel i Blokothena i Makedonien.

– Povilas kommer tillbaks till laget efter några år ute i proffslivet med mer kött på benen än tidigare. Det känns som vanligt skönt att få tillbaks gamla spelare till laget då vi vet vad vi får och samtidigt visar det på att vi har ett bra rykte som klubb. Povilas är en väldigt mobil big guy som är atletisk och lång, han avslutar både inside och skjuter bra utifrån trepoängsland, säger Umeås coach Jesper Gustavsson till klubbens hemsida.

– Vi vill inte skynda Egal Salemans comeback och vi har små skavanker på våra stora spelare, då väljer vi att förstärka oss med en spelare som vi redan känner och har utvecklats mycket sen sist, säger Umeås sportchef Luca Romano.

Povilas Gaidys har den här säsongen i ligan i Makedonien och i balkan-ligan snittat 12 poäng + 7 returer på ungefär 22 min/match.

Povilas Gaidys har denna dag blivit spelklar och licensierad för Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.