Fick 88 procent av rösterna

Årets utmärkelser i Basketligan dam presenteras i rask takt.

Helt överlägsen i kategorin ”Årets guard” blev den första svenska spelaren på tio år som vunnit skytteligan – vi snackar förstås om Klara Lundquist, Telge Basket, som fick hela 88 procent av rösterna.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
Vinnare av skytteligan. Given landslagsspelare. Succé i Euro Cup. En av svensk baskets största profiler. Vi är glada som får bevittna hennes framfart på nära håll. Denna omröstning var inte särskilt jämn utan det blev en jordskredsseger med 88% av alla röster. Årets guard i SBL dam heter Klara Lundquist!

Topp 2: Årets guard (procent av rösterna)
Klara Lundquist, Telge 88%
Tiffany Brown, A3 6 %

Titeln ”Årets försvarare” går till Louise Noaksson, IK Eos Lund

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
Bra försvarare får ju ofta stå i den mediala skugga som scorers och bolltrollare skapar. Men lita på att motståndare har koll på dem. Årets försvarare kan verkligen låsa ner motståndare och hon lägger ner mycket tid på att studera dem individuellt innan matcherna. Hon är dessutom en av SBL:s absolut mest energigivande spelare och det är hög tid att hon får skina. Årets försvarare i SBL dam heter Louise Noaksson!

Topp 3: Årets försvarare (procent av rösterna)
Louise Noaksson, IK Eos 16%
Hollie Mershon, A3 13%
Klara Lundquist, Telge 13%

Årets lyft: Högsbo Basket

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
De står inte bara bakom Sveriges största ungdomsturnering, egenbyggd arena och massor av baskettradition. I år tog de steget upp i SBL dam, gjorde en kanonstart och pressade till och med Luleå i den första kvartsfinalen. Arrangemanget är ett av de bästa i Sverige – det finns en glöd och passion för basketsporten här som går att ta på. Högsbo Baskets resa har bara börjat och vi är övertygade om att de kommer att fortsätta växa och ta mer plats i Sveriges näst största stad. Årets lyft i SBL dam är Högsbo Basket!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.