Dubbel hyllning

Gällande priserna till årets främsta i Basketligan herr hyllas Wetterbygdens Stars dubbelt.

Boris Balibrea har röstats fram som ”Årets coach” och klubben som ”Årets lyft”.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
Noggrannhet, energi och innovation. Årets coach formar genom sitt arbetssätt spelare, lagg och organisation. Wetterbygden spelar en modern basket som ställer tuffa frågor till alla motståndare. Arkitekten bakom bygget är kanske ännu inte basketens svar på Gaudi och Wetterbygden är inte ännu La Sagrada Familia, men den unge coachen är på god väg. Årets coach i SBL heter Boris Balibrea!

Topp 3: Årets coacher (procent av rösterna)
Boris Balibrea, Wetterbygden Stars 32%
Ludvig Degernäs, Södertälje Kings 29%
Henrik Svensson, Borås Basket och Adnan Chuk, Norrköping Dolphins 16%

Svenska Basketbollförbundets motivering till Årets lyft:
Här spelades världens sista match utan trepoängslinje. Här verkade Miki Herkel, en av svensk baskets största legender genom tiderna och här har många landslagsstjärnor fostrats. Men hur mycket nobel historia vi än kan lyfta fram lever passionen i framtidstron. Wetterbygden Stars har visat att basketen är framtidens sport i regionen genom smarta värvningar, häftiga matcharrangemang och ett modernt tilltal. Wetterbygden matters i svensk basket, Årets lyft i SBL herr är Wetterbygden Stars!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.