Het tränare och skrällreaktioner

Robin Sandberg, 25, gjorde ett kanonjobb i Umeå Energi Arena. Snyggt coachat vid Högsbos skrällvinst i första SM-finalen mot A3 Basket. Det var allt från fejkade försvarsuppställningar till snygg rotation från bänken så att startspelarna inte behövde gå på knänä i slutet.

Robin från Gammelstad, Luleå (faktiskt samma ställe där undertecknad bloggare växte upp) har som en av ligans allra yngsta tränare gjort avtryck redan tidigare då han tagit enstaka skrällsegrar med Mark Basket. Resan med Högsbo är riktigt vass och spekulationerna är fullt i gång om att hans nästa jobb kan bli att ta över Luleå Basket. NSD-bloggen har också gått ut med att en första kontakt tagits. Spännande fortsättning följer.

Efter skrällen i går kväll finns många reaktioner.

Nick Rajacic på twitter:
WHAT!? Högsbo slår super-duper-megafavoriten A3 Umeå på bortaplan i första SM-finalmatchen. Resan Högsbo har gjort de senaste veckorna är en av de största skrällarna jag sett i mitt liv. I alla ligor. Alla länder. Inget snack om saken. Två vinster ifrån guldet. Sanslöst.

Max Wiik på twitter:
Nykomlingen Högsbo spelar SM-final och VINNER första matchen mot A3 Basket. Jämtland vinner sin första slutspelsserie någonsin. Borås är på väg mot klubbens första SM-final sedan nystarten. Ur led är tiden i basket-Sverige. Men jag gillar det.

Högsbos lagkapten Hanna Johansson till GP:
Det är Göteborgshjärtat som dunkar så hårt.

Bloggen passar på att påminna om att Hanna Johansson inte direkt är någon division I-spelare som råkat följa med Högsbo upp i ligan. Nej, långt därifrån. Hanna Johansson var en av svensk basket stora juniorstjärnor. 2007 gick det svenska U19-landslaget hela vägen till VM-final och mötte USA. I det blågula succélaget spelade Hanna Johansson tlllsammans med bland andra Lollo Halvarsson, Elin och Frida Eldebrink, samt en Luleå-tjej som senare spelat för Umeå – Frida Aili.

Hanna Johansson, nu 30, har spelat collegebasket i USA och tagit SM-guld med Norrköping. Verkar just nu vara bättre än någonsin. Senare i dag presenteras den svenska bruttotruppen inför sommaren EM-slutspel. Bloggen skulle gärna se att Hanna Johanssons namn finns med tillsammans med Eldebrinkarna, Halvarsson och de andra…

Umeå har en landslagskandidat i Abigail Asoro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.