Svenska cupen tillbaka

Svenska cupen återuppstår efter att inte ha spelats sedan på 1990-talet. I potten vid nylanseringen finns för landets främsta basketlag en plats i Europcupen.

– Varenda match spelar roll, en plats i Europacupen står på spel för de bästa och en skräll finns runt hörnet för de lägst rankade lagen. Eftersom det lägst rankade laget alltid har hemmamatch blir det också en möjlighet att skapa ett häftigt arrangemang när en storklubb kommer på besök, säger Olle Lundén, tävlingsansvarig på SBBF.

Umeås ligalag, Umeå BSKT på herrsidan, och A3 Basket på damsidan är högt rankade inför cupstarten och har i första omgången division ett-motstånd. Umeå BSKT börjar i norra regionen borta mot Luleå Steelers och A3 Basket borta mot KFUM Uppsala.

Den första omgången spelas den 14-15 september, den andra omgången den 21-22 september och den tredje omgången den 9-10 november.

Svenska Cupen Final Four 2020 för damer spelas den 25-26 januari i Luleå.

Svenska Cupen Final Four 2020 för herrar spelas den 1-2 februari i Södertälje.

I Final Four är arrangörsklubbarna Luleå Basket och Södertälje Kings direktkvalificerade. De får sällskap av tre dam- respektive herrlag som spelar till sig chansen.

Bloggen kommentar: Kul med cup igen! När undertecknad en gång i tiden lirade så var cupspel en höjdare. Minnesvärt bland annat att åka med ett division två-gäng från Luleå för att spela avgörande cupmatch borta mot stora division I-laget Jokkmokk (då var cupformatet att laget från lägre serie fick börja hemma och storlaget hade hemmafördel i returen).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.